Mergi la conţinutul principal
Manifestare dedicată Zilei Holocaustului

„Holocaustul în România: drama umanității ce nu trebuie uitată!”

• manifestarea este organizată de Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila și Filiala Brăila a Societății de Științe Istorice din România • la eveniment participă elevii claselor a VII-a ai școlii-gazdă, precum și invitați de seamă, printre care dr. Ștefan Aftodor, profesor, președintele Filialei Brăila a Societății de Științe Istorice din România, prof. Manuela Bertescu, inspector de specailitate și prof. Emilia Luntraru, directorul Școlii ,,Fănuș Neagu”

 

Manifestare dedicată Zilei Holocaustului.

Muzeul Brăilei „Carol I”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila și Filiala Brăila a Societății de Științe Istorice din România organizează vineri, 7 octombrie, ora 15.00, în sala de festivități a Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu” (Șoseaua Buzăului nr. 43), o manifestare dedicată Zilei Holocaustului în România - 9 octombrie.

Coordonatorii manifestării sunt dr. Adrian Trifan, cercetător științific la Secția „Istorie modernă și contemporană” a Muzeului Brăilei „Carol I” și prof. Marian Paraschiv, de la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila.

La eveniment, participă elevii claselor a VII-a ai școlii-gazdă, precum și invitați de seamă: dr. Ștefan Aftodor, profesor, președintele Filialei Brăila a Societății de Științe Istorice din România; Manuela Bertescu, profesor la Colegiul Național Pedagogic „D. P. Perpessicius”, inspector de specialitate; Emilia Luntraru, directorul Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu”; prof. Petruța Calu, director adjunct al Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu”; prof. Adriana Dumitrescu, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”; prof. Camelia Teodora Paraschiv, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”; prof. Gianina Băjenică, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”; bibliotecar Dorina Lungu, profesor la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila.

Potrivit organizatorilor, programul cuprinde o prezentare generală a activității, realizată de către coordonatori, prelegeri despre toleranță și semnificația zilei de 9 octombrie, susținute de conducerea școlii-gazdă. Vor fi prezentate, de asemenea, mai multe prelegeri referitoare la comemorarea Holocaustului: „Toleranță și intoleranță la Brăila: „problema evreiască” în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial (prezintă dr. Ștefan Aftodor, profesor la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu”); „Holocaustul în România” (prezintă dr. Adrian Trifan, cercetător științific la Secția „Istorie” a Muzeului Brăilei „Carol I”; „Predarea Holocaustului în școală” (prezintă Adriana Dumitrescu, profesor, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”).

În cadrul manifestării de la „Fănuș Neagu”, va fi organizat un concurs de desene și postere, cu tema „Toleranță și intoleranță”, prezentări PowerPoint susținute de elevi sub genericul „De ce trebuie să ne informăm despre Holocaust?” și discursuri ale cadrelor didactice prezente la eveniment.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro