Mergi la conţinutul principal

„Guvernul PNL a făcut în 3 luni ce n-a făcut PSD în 3 ani”

• într-un comunicat de presă, Alexandru Dănăilă, liderul liberalilor brăileni, face publice toate schimbările legislative în beneficiul cetăţenilor, dar şi al mediului de afaceri, operate de Guvernul Orban în doar 3 luni de existenţă • redăm integral documentul

 

În trei luni de zile, guvernul PNL a făcut ceea ce PSD nu a făcut timp de trei ani. Privind înapoi, putem afirma că am avut curajul de a face ceea ce e corect şi esenţial pentru această ţară, într-un moment în care România se afla la răscruce. Da, liberalii au avut un curaj nebun să preia guvernarea atunci când nimeni nu o râvnea.

După trei luni în care am repus România pe calea europeană, miercuri, 5 februarie, o majoritate toxică şi retrogadă din Parlament a demis Guvernul pentru a împiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în 2 tururi, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

În urma acestei lovituri asupra democraţiei, PSD a arătat că nu a învăţat nimic şi că nu s-a schimbat. Este acelaşi PSD antidemocratic şi corupt din epoca infractorului Dragnea, acelaşi PSD incompetent şi antiromânesc din epoca Dăncilă, acelaşi PSD obedient baronilor, speriat, incapabil şi toxic din epocile Tudose şi Grindeanu.

 

PSD acţionează împotriva voinţei românilor

 

PSD şi aliaţii săi au arătat miercuri, aşa cum au arătat în ultimii trei ani, că acţionează împotriva voinţei poporului român. Peste 80% dintre români cer alegerea primarilor în 2 tururi, astfel încât cel care conduce comunitatea locală să-i reprezinte cu adevărat, iar PSD s-a opus din nou voinţei românilor.

Parlamentul a dat o lovitură cruntă democraţiei, demiţând un Guvern care a cerut mai multă democraţie pentru români, în beneficiul românilor. Această majoritatea parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă.

Noi am arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această ţară. Cu PNL la guvernare alegerile s-au desfăşurat civilizat, fără incidente, şi aproape 1 milion de români din Diaspora au putut vota. Cu PSD la guvernare, de fiecare dată votul a fost printr-un tertip sau altul împiedicat, blocat, descurajat.

PSD a umflat aparatul de stat cu pile şi sinecuri politice, noi am scuturat copacul cu fructe otrăvite prin reducerea numărului de ministere la 16 şi am început de-PSD-izarea instituţiilor publice.

Guvernul PNL a echilibrat bugetul ţării, astfel încât să poată fi plătite pensiile, salariile şi toate celelalte indemnizaţii sociale. Asta după ce PSD a falsificat bugetul ţării şi NU a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor şi salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut.

PNL a eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA, din concediile medicale, cu scopul de a adânci minciuna în privinţa deficitului bugetar. PNL a asigurat respectarea dreptului de proprietate al mediului privat. PSD a negat dreptul de proprietate, cu preţul de a afecta grav mediul de afaceri, respectiv soarta angajaţilor din mediul privat.

PNL a corectat odioasa Ordonanţă 114, care a lovit ca un baros în economia României! Nu doar că PSD este autorul acestei crime în economie, dar nu s-a lăsat până nu a încercat să blocheze soluţiile pentru readucerea în normalitate a mediului economic prin contestare la CCR.

NU ne-am lăsat intimidaţi nici de declaraţiile mincinoase, nici de fake-news-urile PSD care au inundat spaţiul public, şi am reuşit eliminarea prevederilor nocive din această ordonanţă:

Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcţionarea fondurile private de pensii şi banii participanţilor la Pilonul 2 de pensii; Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creşterea preţurilor pentru energie şi utilităţi; Liberalizarea pieţei de energie prin eliminarea treptată a preţului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze şi energie electrică; Desfiinţarea taxei pe activele bancare care a dus la creşterea costurilor de creditare şi a ratelor bancare; Desfiinţarea schemei fictive de finanţare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii; Plafonarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019; Plata activităţilor desfăşurate de militari şi poliţişti în zilele libere sau de sărbătorile legale şi a alocaţiei pentru drepturile de hrană; încetarea detaşărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcţii publice; îngheţarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei; Suspendarea pensiilor speciale pentru primari în 2020.

Am eliminat supra-acciza la carburanţi, pe care PSD a introdus-o! Guvernările PSD au obligat românii să scoată mai mulţi bani din buzunar, iar PNL a obţinut cel mai mic preţ la carburanţi din Uniunea Europeană.

Am rezolvat problema transportului şcolar, în vreme ce pentru PSD au fost mai importante interesele mafiilor locale decât siguranţa copiilor şi accesul la educaţie.

PSD a lăsat un dezastru în bugetul de stat. PSD-iştii au sifonat banii publici pentru ei şi pentru clientela de partid, amante şi sinecuri, înfiletată de ani de zile la robinetul bugetului de stat.

PNL a construit în nici două luni de guvernare un buget realist pentru 2020, în care am inclus creşterea pensiilor de la 1 septembrie 2020, un efort bugar de 16 miliarde de lei, a salariilor de la 1 ianuarie, dar şi a investiţiilor la peste 50 de miliarde de lei. Este un efort extrem de mare, dar extrem de necesar după ce guvernele PSD au sacrificat ani de zile sumele alocate investiţiilor publice. 

Am realizat în 3 luni ceea ce niciun guvern post-decembrist nu a realizat în sănătate. Am deschis competiţia în sistemul de sănătate în beneficiul pacienţilor pentru servicii medicale mai bune. Salvarea vieţii pacienţilor trebuie să fie obiectivul politicilor de sănătate.

Am adoptat un act curajos de reformă liberală a sistemului de sănătate, eliminând discriminările care opreau românii să acceseze servicii medicale de calitate, plătite din banii lor, reţinuţi în fiecare lună la salariu.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani am promovat o soluţie concretă care să încurajeze medicii să rămână în ţară. Am introdus posibilitatea medicilor stagiari să facă rezidenţiatul şi în alte spitale decât în centrele universitare, fie că sunt publice sau private.

Nu ne oprim aici! Românii trebuie să beneficieze de aceleaşi standarde de servicii medicale precum în orice clinică europeană!

 

PSD a eliberat 23.000 de deţinuţi. PNL a abrogat legea criminală!

 

În materie de justiţie şi siguranţă publică, PSD a scos aproape 23.000 de deţinuţi din puşcării prin legea recursului compensatoriu, PNL a abrogat legea. Pentru că pentru noi, siguranţa cetăţenilor e mai presus decât orice. Pentru PSD, ne amintim cu toţii, libertatea lui Liviu Dragnea era mai de preţ decât viaţa oricărui român, care ar fi putut fi copilul dumneavoastră, mama sau tatăl dumneavoastră.

PSD a fost la un pas să şteargă România de pe harta Uniunii Europene şi a ţărilor civilizate prin abuzarea şi sufocarea Justiţiei. PNL a făcut paşi importanţi pentru revizuirea legislaţiei din domeniu, pentru eliminarea intervenţiile nocive din ultimii trei ani şi pentru ca aceste acte normative să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia şi cu rapoartele Comisiei Europene şi GRECO.

PSD a vrut să pensioneze anticipat magistraţii pentru a goli sălile de judecată de judecătorii oneşti şi incomozi, PNL a pus presiune pentru ca termenul de pensionare să fie prorogat.

PSD a înfiinţat SIIJ pentru a pune presiune şi a încerca să controleze politic Justiţia, PNL a adoptat deja un memorandum în Guvern pentru desfiinţarea Secţiei şi a pus în dezbatere publică un proiect de lege care va fi înaintat Parlamentului, după consultarea sistemului de justiţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro