„Florile Dobrogei Continentale” - expoziție de fotografie în Parcul Monument | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Florile Dobrogei Continentale” - expoziție de fotografie în Parcul Monument

• expoziția poate fi vizitată, timp de o lună, la Secția Științele Naturii din cadrul Muzeului Brăilei „Carol I”, pe Aleea Parcului nr. 15 • „Expoziția are ca scop popularizarea științei în rândul elevilor, a profesorilor, a studenților, a familiilor și a publicului larg”, a precizat muzeograful Georgiana Papurică

 

Secția Științele Naturii din cadrul Muzeului Brăilei „Carol I” a inaugurat, la finele săptămânii trecute, expoziția de fotografie intitulată „Florile Dobrogei Continentale”, care poate fi vizitată, timp de o lună, în Parcul Monument (Aleea Parcului 15). Expoziția este organizată de Secția Științele Naturii a muzeului brăilean în colaborare cu dr. Emilian Pricop, muzeograf, specialist în cadrul Complexului Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra Neamț.

„Titlul „Florile Dobrogei Continentale” descrie exhaustiv conţinutul expoziţiei, reflectând în mod direct aspecte din Flora Dobrogei, care numără aproximativ 2.000 de specii de plante vasculare. Dintre acestea, 200 de taxoni sunt rari, inclusiv la nivel european, o serie de specii fiind endemice. Expoziția are ca scop popularizarea științei în rândul elevilor, a profesorilor, a studenților, a familiilor și a publicului larg. Prin intermediul ilustrațiilor expuse, expoziția dorește să sensibilizeze vizitatorul cu privire la nevoia de conservare a speciilor rare de plante și să inducă dorința protejării acestora”, ne-a precizat Georgiana Papurică, muzeograf în cadrul Secției Științele Naturii.

În prezent, vegetația originală de stepă și de silvostepă ocupă în Dobrogea suprafețe mici, vegetația naturală fiind înlocuită, de-a lungul timpului, ca urmare a intensificării activităților agricole, de terenuri cultivate. La Secția Științele Naturii din Monument, în cadrul expoziției recent inaugurate, vor putea fi admirate planșe cu fotografii în format A3 reprezentând specii din flora Dobrogei Continentale, majoritatea specii rare pentru România și arealul european.

„Având în vedere faptul că zona Dobrogei Continentale se încadrează într-un alt etaj de vegetație și prezintă numeroase particularități legate de relief, soluri și factori climatici ce o transformă într-o zonă naturală unică în țară, considerăm că va fi interesant pentru locuitorii zonei noastre să observe, în cadrul expoziției, specii predominant xerofite (de uscăciune), cu adaptări specifice pentru zone mai calde și aride”, a mai precizat sursa citată.

Expoziția „Florile Dobrogei Continentale” poate fi admirată, fără taxe suplimentare, în cadrul turului normal de vizitare a Secției Științele Naturii din Parcul Monument, după următorul program: de marți până duminică inclusiv, între orele 10.00 - 18.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro