„Fiecare picătură contează!”. Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Fiecare picătură contează!”. Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Brăila

* evenimentul a fost marcat de o vizită a reprezentanților companiei de apă la Liceul „Panait Istrati” * elevilor li s-a ținut o lecție interesantă despre apă și despre sistemul de alimentare cu apă din municipiul Brăila * se asemenea, au aflat despre epurarea apelor uzate și protejarea mediului, despre cât de dăunătoare sunt pentru apă și rețeaua de canalizare șervețelele umede, bețișoarele de urechi, pet-urile sau uleiul rezultat din bucătărie

 

 

 

Ziua Mondială a Apei, eveniment anual al ONU, sărbătorit pe 22 martie, care se concentrează pe importanța apei potabile, a ales ca temă pentru anul 2023 „Accelerarea schimbărilor pentru a rezolva criza apei, dar și a canalizării”. În opinia specialiștilor, apa este o resursă esențială pe care, de multe ori, nu o respectăm îndeajuns; ne-am obișnuit să ne fie întotdeauna la îndemână, cu o singură răsucire de robinet sau prin selectarea unui program al mașinii de spălat, însă resursele de apă sunt limitate: peste 95% din apa planetei se găsește în mări și oceane, fiind prea sărată pentru consumul uman.

În acord cu tematica mondială din acest an, CUP „Dunărea” Brăila dorește să reamintească oamenilor că apa este vitală și că este important ca toată lumea să se implice. Toți putem face diferența, schimbând modul în care folosim, consumăm și gestionăm apa din viața noastră. Fiecare dintre noi poate să contribuie la schimbare cu un gest oricât de mic. Sloganul general din acest an „Să accelerăm schimbarea!” este completat și nuanțat prin unul mai detaliat: „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, precizează, într-un comunicat remis cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, reprezentanții companiei de apă.

Mesajul pornește de la o veche legendă din Peru despre o pasăre colibri care încearcă să stingă un uriaș incendiu de pădure ducând în cioc câteva picături de apă. Gestul pare unul nesemnificativ, iar când a fost întrebată cum crede ea că va stinge incendiul, a răspuns: „Eu îmi fac partea mea. Fiecare picătură contează”. De aceea, spun specialiștii, împreună, să facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta la rezolvarea crizei apei și a salubrității.

Pentru a celebra Ziua Mondială a Apei, reprezentanții CUP „Dunărea” SA au răspuns, miercuri, 22 martie, invitației elevilor de la Liceul Tehnologic „Panait Istrati” Brăila, unde, împreună cu Petru Gojan, consilier local, au evidențiat însemnătatea acestui element esențial pentru viață - APA. Elevilor li s-a prezentat o lecție interesantă despre apă și despre sistemul de alimentare cu apă din Brăila, despre epurarea apelor uzate și despre protejarea mediului și a surselor de apă. Copiii au aflat, astfel, cât de dăunătoare sunt pentru apă și rețeaua de canalizare șervețelele umede, bețișoarele de urechi, pet-urile sau uleiul rezultat din bucătărie.

În cadrul acestei vizite ne-am dorit ca elevii să conștientizeze rolul și valoarea apei pentru noi toți dar și să învețe să fie mai responsabili în păstrarea și protejarea calității apei. În cadrul întâlnirii, am discutat despre circuitul apei în natură, dar am și accentuat faptul că apa urmează un drum lung de la Dunăre și până la robinetul oamenilor. Elevii au vizionat un film despre apă după, care a avut loc un schimb de idei pe baza celor prezentate. Am discutat și despre conceptul celor trei R: reducere, reutilizare și reciclare; este un punct de plecare pe problema sustenabilității și a protejării mediului înconjurător, care a fost, de asemenea, un subiect interesant pentru elevi. Am dorit să le reamintim copiilor cum pot să se implice și ei în protejarea și economisirea apei”, precizează sursa citată.

Elevii au participat apoi la un concurs interactiv cu întrebări și răspunsuri pe tema apei și li s-au acordat premii constând în obiecte și materiale promoționale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro