Mergi la conţinutul principal

„Este ilegal și imoral să candidați din poziția de inspector şcolar general al județului Brăila la președenția Consiliului Județean Brăila”

* asta susţine Dorin Petrea, coordonatorul municipal ProRomânia Brăila şi candidatul partidului la Primăria Brăila, într-o scrisoare deschisă adresată inspectorului şcolar general Viorel Botea

 

 

 

Silviu Dorin Petrea, coordonatorul municipal ProRomânia Brăila şi candidatul partidului la Primăria Brăila, i-a transmis o scrisoare deschisă inspectorului şcolar general Viorel Botea, care este şi preşedintele PMP Brăila şi s-a înscris în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. În scrisoarea transmisă, Petrea îi reproşează lui Botea că este ilegal şi imoral să candideze la CJ cât timp este şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. Mai mult, Petrea îl acuză pe preşedintele PMP că pune politicul mai presus de menirea de dascăl, acuzându-l pe Botea că se ocupă de campania electorală şi nu de pregătirile pentru începerea noului an şcolar în condiţii de siguranţă. În final, candidatul ProRomânia Brăila la Primărie îi cere lui Botea să demisioneze din funcţia de inspector şcolar general.

Vă redăm integral scrisoarea deschisă adresată de Silviu Dorin Petrea inspectorului şcolar general Viorel Botea:

 

„O spun direct și răspicat: Domnule inspector este ilegal și imoral să candidați din poziția de Inspector General Școlar al Județului Brăila la președenția Consiliului Județean Brăila. Pentru a face acest lucru TREBUIE să demisionați mai întâi din funcția de inspector.

 

Domnule inspector, pentru NOI, brăilenii, copiii noștri sunt cel mai important lucru  din lume, iar educația lor este esențială! De aceea, cineva trebuie să se ocupe de toate măsurile de securitate impuse de starea de alertă în care ne aflăm încă: distanțare, măști, dezinfectant, reorganizarea claselor, managementul claselor în sistem online etc. De asemenea, cineva trebuie să asigure accesul la internet al tuturor copiilor, să le asigure toate instrumentele necesare învățământului online și, mai ales, protecția datelor atât de necesară și îmbrățișată de Uniunea Europeană.

 

Tot noi, părinții elevilor brăileni, care am plătit permanent ilegalul fond al clasei, care am cumpărat tabla, băncile, scaunele, creta, perdelele, aerul condiționat, xeroxul, hârtia igienică, avem dreptul să vă întrebăm de ce insistați să încălcați legea și să nu vă suspendați din funcție, dumneavoastră și toți inspectorii care se regăsesc pe listele dmneavoastră, pentru a lăsa administrarea învățâmântului brăilean în seama altor persoane care să aibă capacitate totală de exercițiu?!

 

Refuzul dumneavoastră de a demisiona/a vă suspenda din funcție ne îndreptățește să credem foarte CLAR că nu vă veți putea ocupa de deschiderea anului școlar în condiții optime pentru că vă veți afla în plină campanie electorală și veți face presiune directă și indirectă asupra cadrelor didactice să vă voteze!

 

Dar la fel de CLAR este că NOI, părinții elevilor brăileni, nu vă vom vota, cu siguranță!

Nici cadrele didactice NU vă vor vota pentru că vor fi foarte nemulțumiți de faptul că salariile lor nu vor mai fi majorate cu 14% de la 1 septembrie 2020 așa cum le fusese promis. Pentru  Guvernul DEZASTRU PNL + PMP  ”educația și sănătatea nu sunt importante”, după cum a declarat ministrul de finanțe Cîțu.

 

În tot acest scenariu pandemic sumbru pentru educație, în general și școala brăileană, în particular, consider că decizia dumneavoastră de a pune politicul mai presus de menirea de dascăl, este un act criminal de care vă veți face responsabil împreună cu toți ceilalți inspectori pe care i-ați obligat să candideze alături de domnia voastră.

 

Demisia este singura variantă onorabilă pentru dumneavoastră și pentru învățământul brăilean!”

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro