Mergi la conţinutul principal

„Emblema de Onoare” pentru șeful Statului Major al Brigăzii 10 Geniu

• ordinul militar i-a fost conferit lt. colonel Ludovic-Ștefan Brok în cadrul cememoniei dedicată sărbătoririi Zilei Armatei României • la eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, comandanți ai unităților militare din Garnizoana Brăila, cadre militare în rezervă și în retragere

 

Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, de pe Calea Călărașilor, a găzduit miercuri, 25 octombrie, ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Armatei României, în care au fost rememorate faptele de arme ale înaintașilor, care, în urmă cu 79 de ani, sub faldurile drapelului de luptă tricolor, au reîntregit, prin sacrificiul suprem, hotarele gliei străbune. La ceremonie au participat colonel Sorin Călin, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” și al Garnizoanei Brăila, prefectul Iulian Timofei, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, reprezentanți ai autorităților publice locale, comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, comandor Nicu Chirea, comandanți celorlalte unități militare brăilene, cadre militare în rezervă și în retragere. 

Potrivit unor surse din cadrul Garnizoanei Brăila, în cadrul ceremoniei, s-au înălţat rugăciuni pentru ostașii români, de către un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Ștefan Constandache, și s-au dat citire mesajelor Ministrului Apărării Naționale, comandantului Garnizoanei Brăila și prefectului Județului Brăila, Iulian Timofei. Intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios și depunerea de coroane de flori au fost urmate de conferirea Emblemei de Onoare a Statului Major al Apărării domnului locotenent-colonel Ludovic-Ștefan Brok, șeful de Stat Major al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, de către colonel Sorin Călin, cadrele din eșlalonul superior „dorind a răsplăti meritele și în semn de apreciere a profesionalismului manifestat în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate și a rezultatelor obținute în activitatea desfășurată”.

Sunetul cadențat al pașilor militarilor din Garda de Onoare au anunțat pregătirea pentru defilare. În uniforme impecabile, militarii Garnizoanei Brăila au marșat într-un ritm alert, purtând în ei spiritul de disciplină și devotament al cadrelor Armatei Române dintotdeauna. Toți cei prezenți au fost cuprinși de admirație și de respect.

Ziua de 25 octombrie - Ziua Armatei Române - reprezintă un omagiu adus peste timp eroilor care au luptat până la ultima suflare pentru țară, dar și un prilej de a le mulțumi tuturor celor care, astăzi, se dedică obiectivului suprem: apărarea țării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro