Mergi la conţinutul principal

„Educația, o șansă pentru viitor”. Primul proiect Erasmus+ al Școlii Gimnaziale Mircea Vodă

• proiectul are ca obiectiv dezvoltarea abilităților de integrare a aplicațiilor digitale în predare și îmbunătățirea competențelor de comunicare și relaționare cu elevii și părinții acestora • prima mobilitate din cadrul proiectului a avut loc deja, cea de-a doua fiind programată în luna mai 2023

 

Școala Gimnazială Mircea Vodă din județul Brăila are ca viziune pregătirea elevilor la standardele cerute de societate și familie, formându-le capacități, deprinderi și competențe care să le permită să-și găsească menirea în societate și să asigure un climat de dezvoltare profesională și personală a cadrelor didactice.

Pentru a realiza acest scop, Școala Gimnazială Mircea Vodă derulează proiectul nr. 2022-1-RO01-KA122-SCH-000073387, „Educația, o șansă pentru viitor”, proiect finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, acțiune cheie K1, domeniul „Educație Școlară”.  Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea abilităților de integrare a instrumentelor/aplicațiilor digitale în predare și îmbunătățirea competențelor de comunicare și relaționare cu elevii și părinții acestora.

Este primul proiect finanțat prin Programul Erasmus + al Uniunii Europene la care participă unitatea de învățământ, perioada de implementare fiind 03.10.2022 – 02.10.2023.

În cadrul proiectului sunt programate două mobilități: una în Spania, orașul Valencia, pentru stagiul de formare „ICT for teaching and learning”, organizat de Esmovia Training and Mobility, iar a doua în Italia, orașul Florența, pentru cursul „A Satisfying School Experience: Strategies and Skills for Teachers”, organizat de Europass Teacher Academy.

Prima mobilitate a avut loc deja anul trecut, în perioada în perioada 14 - 18 noiembrie 2022, în Valencia (Spania). Participanții la mobilitate au fost profesorii: Mocanu Mirela, Fuior Cosmin, Puha Alina și Mercan Mădălina.

„Cursul «ICT for teaching and learning» reprezintă o experiență semnificativă atât pe plan profesional, cât și personal. Prin intermediul acestui curs am dobândit noi informații legate de resursele digitale și am perfecționat noțiunile deja existente, conștientizând nevoia de adaptare la mijloacele moderne de educație. Aplicațiile utilizate constituie resurse care facilitează procesul de predare-învățare și stârnesc interesul elevilor. În ceea ce privește relaționarea cu echipa Esmovia, aceștia au comunicat cu noi constant, au fost prompți în orice situație, inducându-ne sentimentul de incluziune. Exercițiile practice din cadrul cursului, precum și vizitarea unei școli din Valencia contribuie la lărgirea perspectivei noastre asupra învățământului. Această experiență nu s-a rezumat doar la evoluția pe plan profesional, ci a reprezentat și o modalitate de intensificare a coeziunii colectivului nostru, de integrare într-un mediu nou și de cunoaștere a unor noi persoane, mentalități și locuri. Așadar, consider că această experiență marchează un pas înainte către optimizarea calității procesului educativ”, afirmă prof. Mercan Mădălina, participant la mobilitatea din Spania.

Cea de a doua mobilitate, în Florența (Italia) va avea loc în perioada 1 mai – 6 mai 2023.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro