Mergi la conţinutul principal

„După datini, colindăm!” - datini și tradiții la Școala Gimnazială „Toma Tâmpeanu” Galbenu

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai bogate în datini și tradiții care fac parte integrantă din cultura poporului român și care transmit valori și creează punți de legătură între generații. Iar frumoasele obieciuri de Crăciun s-au văzut cel mai bine la Școala Gimnazială „Toma Tâmpeanu” din comuna Galbenu, care, în parteneriat cu Primăria Galbenu, a organizat pe 20 decembrie a-III-a ediție a Concursului interjudețean de Colinde „După datini, colindăm!”.

La concurs au participat elevi și profesori din opt unități de învățământ: Școala Vișani, Școala Robeasca, Școala Salcia Tudor, Școala Jirlău, Școala Surdila-Găisenca, Școala Gimnazială „Toma Tâmpeanu” Galbenu și Școala Gimnazială Drogu. Realizatorii proiectului, prof. Mihaela Corina Jercan, directoarea școlii din Galbenu și profesorul de religie Daniel Cîrîc au urmărit prin acest concurs stimularea creativității copiilor, încurajarea exprimării sentimentelor creștine și înțelegerea evenimentelor și manifestărilor acestor sarbatori, cunoașterea tradițiilor și a valorilor morale transmise de sărbătorile Crăciunului.

Concursul s-a desfașurat sub jurizarea a șase membri, printre care și inspectorul pentru disciplina Religie Ortodoxă Elena Cocârlea. Grupurile de colindări au fost premiate cu diplome și premii în bani.

„Sponsorul acestei activități, fără de care demersul, înălțător în intenție, nu ar fi fost posibil, este Primăria comunei Galbenu. Conducerea școlii ține să mulțumească pe această cale sponsorului principal, domnul primar Nicolae Ganea. Echipa managerială a școlii dorește prin acest concurs să realizeze atitudini pozitive copiilor pentru păstrarea datinilor creștine, pentru respectarea a tot ce este etic, moral și frumos pentru om”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro