„Dunărea, Amazonul Europei”. Film documentar cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Dunărea, Amazonul Europei”. Film documentar cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării

• evenimentul va avea loc joi, 29 iunie, și vineri, 30 iunie, de la ora 11.00, la Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I”, din Parcul Monument • intrarea este liberă pentru toți iubitorii de natură din Brăila, indiferent de vârstă

 

Manifestări inedite, care nu trebuie ratate, dedicate Zilei Internaționale a Dunării, la Muzeul Brăilei „Carol I” - Secția Științele Naturii, din Parcul Monument.
După ce miercuri, 28 iunie, de la ora 11.00, iubitorii de natură au putut participa la Conferința „Din viața și opera marilor biologi”, prezentată de Georgiana Papurică, muzeograf biolog în cadrul Secției Științele Naturii, în zilele de joi, 29 iunie, și vineri, 30 iunie 2023, de la ora 11.00, vor putea viziona filmul documentar „Dunărea, Amazonul Europei” (partea I și partea a II-a).

Intrarea este liberă pentru toți iubitorii de natură din Brăila, indiferent de vârstă.

În patrimoniul științific al Secției Științele Naturii din cadrul Muzeului Brăilei „Carol I” sunt cuprinse toate colecțiile formate de-a lungul anilor, de la înființare și până în prezent. Astfel, Secția Științele Naturii are în patrimoniul său colecții numărând peste 20.000 de piese (botanică, celenterate, gasteropode, crustacee, insecte, pești, amfibieni, reptile, păsări, mamifere, geologie).

Cele mai reprezentative colecții (din punct de vedere al numărului de exemplare) sunt cele de botanică, gasteropode și insecte. Pe lângă speciile indigene, colecțiile de gasteropode și de insecte cuprind și numeroase exemplare exotice din zonele tropicale și ecuatoriale ale Terrei, la care, pe lângă valoarea științifică, se adaugă și cea estetică. Celelalte colecții (corali, pești, păsări, mamifere), deși nu se remarcă prin numărul mare de specii componente, își aduc aportul la întregirea științifică a patrimoniului Secției Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro