Mergi la conţinutul principal

„Drumul către normalitate” – Proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială Victoria

* în luna iulie 2021, echipa Erasmus din Școala Gimnazială Victoria a derulat  mobilitățile cu scop de formare planificate în proiectul KA101, domeniul educație școlară - Drumul către normalitate, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul ErasmusÂ

 

Obiectivele proiectului:

- dezvoltarea competențelor unui numar de 10 profesori din învățământul primar și gimnazial, de la Școala Gimnazială Victoria, de a lucra cu elevii cu nevoi speciale, prin participare la cursuri de formare/ observare de bune practici în străinătate.

 - creșterea gradului de implicare a profesorilor și a elevilor cu CES deopotrivă, în activitățile zilnice de învățare.

 - dezvoltarea dimensiunii europene a școlii prin: îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză ale profesorilor, construirea unei rețele de contacte internaționale în vederea unui schimb permanent de metode și instrumente didactice, pentru o dezvoltare professională continuă și creșterea capacității școlii de implicare în proiecte de parteneriat european, finanțate din fonduri europene.

Astfel, în perioada 11-19 iulie, un număr de cinci profesori – Tudor Gica, Gavrilă Ortansa, Burlacu Oana, Chelu Viorel și Costin Gabriel au participat la un curs cu tematică incluzivă organizat de Europass Teacher Academy în Barcelona, Spania.

În perioada 24 iulie – 1 august, alți cinci profesori – Stavăr Alina, Costea Ioana, Mitrea Florica, Tătaru Marian și Mocanu Aurelian s-au deplasat în Piraeus, Grecia pentru a participa la un curs cu aceeași tematică dar cu conținuturi diferite, organizat de Idec SA.

Începand cu luna octombrie 2021 și până în luna martie 2022, participanții la formare vor desfășura la nivelul școlii diverse activități didactice cu scop de exploatare a rezultatelor obținute prin programul de formare dar și activități de promovare și vizibilitate a proiectului. La activitățile didactice vor fi invitați profesorii din judet, reprezentanți ai ISJ-ului, reprezentanți ai comunității locale, părinți.

“Vreau să mulțumesc conducerii și întregului colectiv al școlii noastre, inclusiv colegilor din structura Mihai Bravu, pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect și să-i felicit pe colegii participanți la cursuri pentru curaj, dăruire și receptivitate la schimbare. Deși ne aflăm în vreme de pandemie, aceștia și-au asumat călătoriile pentru a-și perfecționa cariera didactică pe un domeniu extrem de sensibil și actual și s-au întors mai motiveți și mai încrezători.

De asemenea, le doresc succes profesorilor și elevilor noștri în implementarea proiectului Erasmus+ KA229 –“Cultural Bridges in Europe”. În luna ianuarie 2022, elevii școlii noastre vor participa la primul schimb interșcolar planificat în acest proiect, beneficiind astfel de o experiență unică de învățare în școala parteneră din Spania.”

Tudor Gica – coordonator proiect

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro