• evenimentul este organizat de Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila • participă elevi de la clasele de canto, pian, chitară, actorie, precum și ansamblu coral • intrarea este liberă
Cu prilejul Zilei Culturii Naționale - zi care marchează, în acest an, împlinirea a 173 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești - poetul nostru național Mihai Eminescu - Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila, organizează vineri, 13 ianuarie 2023, de la ora 17.00, spectacolul muzical-literar „Dor de Eminescu”.
Evenimentul va avea loc la sediul Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu participarea talentaților elevi de la clasele de canto, pian, chitară, actorie, precum și ansamblu coral.
Intrarea la spectacolul „Dor de Eminescu” este liberă.
Născut la 15 ianuarie 1850, la Botoșani, sub numele de Mihail Eminovici, poetul nostru național a copilărit la Ipotești, fiind considerat cel mai cunoscut și mai influent scriitor român din toate timpurile. A publicat un singur volum antum, „Poesii”, cu poeme publicate de-a lungul vieții în revista „Convorbiri literare” a Societății „Junimea” (condusă de Titu Maiorescu), din care făcea parte. Printre operele sale nepieritoare se numără, desigur, „Luceafărul”, „Odă (în metru antic)” și cele cinci „Scrisori” (I, II, III, IV și V). Mihai Eminescu a fost un romantic prin excelență, poezia sa conținând elemente din metafizică, mitologie, filosofie și istorie. Temele recurente din operele lui Eminescu sunt natura, dragostea, nașterea, moartea, cosmosul și, desigur, condiția geniului.