• astăzi, 27 martie, ora 17.00, la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă” va fi sărbătorită Unirea Basarabiei cu România • manifestarea este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România - Filiala Brăila, Asociaţia „ProBasarabia şi Bucovina” - Filiala „Vasile Voloc” Brăila și Centrul Județean de Excelență Brăila
Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România Filiala Brăila, Asociaţia „ProBasarabia şi Bucovina” - Filiala „Vasile Voloc” Brăila și Centrul Județean de Excelență Brăila organizează miercuri, 27 martie, ora 17.00, manifestarea cultural-artistică „Dor de Basarabia”, prilejuită de împlinirea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Manifestarea are loc la Casa Memorială „Petre Ștefănescu Goangă”, din Piața Poligon nr. 2 (Centrul Istoric al Brăilei). Cu acest prilej, președintele Societății de Științe Istorice din România - Filiala Brăila, prof. dr. Ștefan Aftodor, va vorbi despre „Unirea Basarabiei cu Patria Mamă: reflecții la peste un secol de la împlinirea idealului național”. Alocuțiunea va fi urmată de prezentarea unor eseuri în cadrul concursul istoric „Unirea Basarabiei cu România: destine istorice, drame și fapte memorabile”, parte a proiectului interjudețean „Valori naționale și locale”. Participă elevi de la colegiile naționale din județul Brăila și de la unități școlare din Republica Moldova.
Manifestarea dedicată Unirii Basarabiei cu România mai include un moment poetic susținut de membrii cenaclului brăilean „Dincolo de cuvinte - Nicolae Băciuț”, precum și un program artistic în care vor evolua membrii grupului folk „Generații”, coordonat de profesorul Dumitru Popescu, micul artist Robert Ioan, care va interpreta melodii de muzică populară, precum și grupul „Dunărea mea” (Roxana-Andreea Adetu, Miruna-Adelina Rădună, Miruna-Florentina Anghel, Raisa Cristina Gheorghiță, Violeta-Andreea Popârlan, Eva-Maria Techiu, Sabrina-Cristina Banciu, Karina-Maria Balla), coordonat de prof. Alexandra-Georgiana Macoveiu.