Mergi la conţinutul principal

„Dor de Basarabia”. 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România

• astăzi, 27 martie, ora 17.00, la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă” va fi sărbătorită Unirea Basarabiei cu România • manifestarea este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România - Filiala Brăila, Asociaţia „ProBasarabia şi Bucovina” - Filiala „Vasile Voloc” Brăila și Centrul Județean de Excelență Brăila

 

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România Filiala Brăila, Asociaţia „ProBasarabia şi Bucovina” - Filiala „Vasile Voloc” Brăila și Centrul Județean de Excelență Brăila organizează miercuri, 27 martie, ora 17.00, manifestarea cultural-artistică „Dor de Basarabia”, prilejuită de împlinirea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Manifestarea are loc la Casa Memorială „Petre Ștefănescu Goangă”, din Piața Poligon nr. 2 (Centrul Istoric al Brăilei). Cu acest prilej, președintele Societății de Științe Istorice din România - Filiala Brăila, prof. dr. Ștefan Aftodor, va vorbi despre „Unirea Basarabiei cu Patria Mamă: reflecții la peste un secol de la împlinirea idealului național”. Alocuțiunea va fi urmată de prezentarea unor eseuri în cadrul concursul istoric „Unirea Basarabiei cu România: destine istorice, drame și fapte memorabile”, parte a proiectului interjudețean „Valori naționale și locale”. Participă elevi de la colegiile naționale din județul Brăila și de la unități școlare din Republica Moldova.

Manifestarea dedicată Unirii Basarabiei cu România mai include un moment poetic susținut de membrii cenaclului brăilean „Dincolo de cuvinte - Nicolae Băciuț”, precum și un program artistic în care vor evolua membrii grupului folk „Generații”, coordonat de profesorul Dumitru Popescu, micul artist Robert Ioan, care va interpreta melodii de muzică populară, precum și grupul „Dunărea mea” (Roxana-Andreea Adetu, Miruna-Adelina Rădună, Miruna-Florentina Anghel, Raisa Cristina Gheorghiță, Violeta-Andreea Popârlan, Eva-Maria Techiu, Sabrina-Cristina Banciu, Karina-Maria Balla), coordonat de prof. Alexandra-Georgiana Macoveiu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro