Mergi la conţinutul principal

„Doar Nichita” la Casa de Cultură a Municipiului Brăila

* evenimentul are loc duminică, 31 martie, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, din Piața Poligon nr. 2 * 31 martie este ziua în care se împlinesc 91 de ani de la nașterea scriitorului Nichita Stănescu

 

 

 

„Doar Nichita” este declarația-invitație a Casei de Cultură a Municipiului Brăila adresată brăilenilor pentru ziua de duminică, 31 martie, zi în care se împlinesc 91 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, regratatul Nichita Stănescu.

În cadrul manifestării-tribut care se va desfășura, începând cu ora 17.00, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, din inima orașului, prof. dr. Valentin Popa, scriitor brăilean, va susține o alocuțiune cu tema „Nichita Stănescu văzut de Nicolae Manolescu”, urmat de momentul poetic „Dreptul la timp”, ce le va avea ca protagoniste pe Isabela Gavrilă și Sabina Lascu, membre ale Cenaclului „Dincolo de cuvinte - Nicolae Băciuț”. Programul artistic mai include și un minirecital al grupului folk brăilean „Generații” (format din Ioana Tăbârcă, Diana Popa, Ioana Axente, Daniela Popa, Eva Bianu, Iasmina Munteanu, Sofia Bursuc, Dragoș Cherșunaru, Andreea Bobotan), coordonat de prof. Dumitru Popescu.

„Vă aşteptăm, aşadar, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, din Piaţa Poligon nr. 2, să aducem un tribut „poetului necuvintelor”, evocăm marea personalitate a poeziei româneşti care a fost Nichita Stănescu sau... „doar Nichita”!”, precizează, în comunicatul trimis presei, managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro