Mergi la conţinutul principal

„Doar Nichita”. 90 de ani de la nașterea „poetului necuvintelor”

* manifestarea are loc vineri, 31 martie, ora 17.00, la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă”, din Piața Poligon

 

 

 

Casa de Cultură a Municipiului Brăila îi invită pe brăilenii de toate vârstele la evocarea unuia dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, Nichita Stănescu, de la nașterea căruia se împlinesc 90 de ani. Manifestarea culturală, intitulată „Doar Nichita”, are loc vineri, 31 martie, de la ora 17.00, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, din Piața Poligon nr. 2.

În cadrul evenimentului, profesorul și scriitorul Ioan Munteanu va susţine o alocuţiune intitulată „Nichita Stănescu - ieri, azi, mâine”, iar prof. dr. Valentin Popa, cunoscut scriitor brăilean, va evoca măreţia filosofiei lirismului stănescian, susţinând o prezentare cu tema „Ontologia limbajului la Nichita Stănescu”, precizează, într-un comunicat, managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu.

Cu acest prilej, Grupul folk „Generaţii” (Ioana Tăbârcă, Diana Popa, Eva Bianu, Ioana Axente, Iasmina Munteanu, Adnana Vasile, Dragoș Cherșunaru, Andra Roschi) condus de profesorul Dumitru Popescu, va oferi câteva momentele muzicale inspirate din versurile poetului Nichita Stănescu, special alese pentru această manifestare-tribut.

Vă aşteptăm, aşadar, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, din Piaţa Poligon nr. 2, să aducem un tribut poetului necuvintelor, evocăm marea personalitate a poeziei româneşti care a fost Nichita Stănescu sau... doar Nichita!”, a mai precizat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro