Mergi la conţinutul principal
Scandal între Alexandru Popa și Francisk Chiriac

„Dialoguri” politice între „bombardierul” Popa și „gargaragiul” Chiriac

Totul a pornit de la faptul că într-un comunicat de presă liberalii au afirmat  că șeful CJ, Francisk Chiriac contabilizează în contul său asocierile cu UAT-urile, inclusiv cele cu primarii liberali. Chiriac n-a rămas dator:

Deci a fost o decizie a mea de a face și anul acesta cofinanțări cu fiecare UAT, pe un regulament, corect, normal, firesc. Eu îmi asum lucruri bune. Și cred că aceste cofinanțări sunt proiecte bune pentru județ. De când sunt președinte am dat peste 15 milioane euro, sumă totală către toate UAT-urile. Păi, dacă nu erau banii ăștia?! Ce pot să spună și ei? Mi le asum! Sunt proiectele PSD-ului. Nu ale PNL-ului. Acel P S D, «ciuma roșie», care era de vină. Ei se ascund acum că au pe 25 Congres și nu au ce să spună. Ei se ocupă de irigații, care nu-s irigațiile lor. De calea ferată care iar nu-s proiectele lor. De pod. Că toată ziua sunt călare pe pod, cu beculețu-n gură, să se aprindă să stea și ei pe acolo să facă o poză. Hai să fim serioși! Îi interesează doar business-urile lor, interesele personale, funcții cât mai importante, ca să se dea mari”.

 

Reacția lui Popa: „Este un președinte cu zero realizări, zero proiecte și fără viziune”

După ce a fost lovit unde-l doare mai tare, la irigații adică, de care s-a ocupat și se ocupă în continuare, deputatul PNL Alexandru Popa a dat cu barda în șeful CJ: „Președintele Consiliului Județean Brăila, domnul Iulian Chiriac, are o problemă cu liberalii, din câte se vede. La câte probleme nerezolvate sunt în județul Brăila, pe dânsul îl frământă ce fac liberalii. Nu mă mir, fiindcă dacă nu poate rezolva problemele județului, nici n-are rost să se frământe prea mult din cauza lor.

Președintele Consiliului Județean Brăila este un președinte cu zero realizări, zero proiecte și fără viziune.

El vorbește despre faptul că noi, liberalii, ne lăudăm că am investit în sistemul de irigații. Da, domnule Chiriac, ca urmare a acestor investiții am reușit să pompăm apă pe unele canale de irigații pe care nu s-a mai pompat apă de vreo 24 de ani.

Spuneți că ne lăudăm cu proiecte legate de căile ferate care nu sunt ale noastre; da, domnule Chiriac, căile ferate sunt toate ale dvs.

Vă deranjează că se mai duc și alții în afară de membrii PSD la șantierul podului peste Dunăre. Nu știu ce treabă aveți dvs cu cine se duce sau nu se duce la pod, cine își face sau nu-și face poze la pod, fiindcă nu este proiectul dvs sau al Consiliului Județean. Văd că PSD-iștii au o pasiune cu număratul: dvs le numărați unora pozele, așa cum în urmă cu niște ani un șef PSD îi invita pe unii să-i numere ouăle.

Poate că ar fi mai bine ca dvs să vorbiți despre ce faceți la Consiliul Județean, nu despre ce fac alții.

Și chiar dacă vorbiți despre Consiliul Județean Brăila, dvs nu aveți niciun merit în ceea ce se face acolo, pentru că sunteți un președinte incompetent. Terminați cu atacurile la adresa liberalilor și vedeți-vă de treabă la CJ, pentru că opinia publică s-a săturat de dezinformările dvs de doi lei!

Consiliul Județean Brăila este condus de 30 de ani de PSD și județul Brăila este la coada tuturor clasamentelor naționale. Ar trebuie să vă fie rușine! în afară de gargară nu faceți nimic, realizările dvs ca președinte al Consiliului Județean sunt zero”.

 

Chiriac a continuat pe Facebook:

”Răspuns pentru Alexandru Popa sau, în termenii pe care îi știe cel mai bine, "o dedicație de la mine pentru Popa". Cine e domnul Popa? Este deputățel PNL, bombardier și mare politician al Brăilei!
Mă tot provoacă domnul deputat de câteva săptămâni, aruncând cu declarații de tot râsul și jignindu-mă, în speranța că îi voi răspunde. Observ că îi place să-și vadă numele prin ziare, deși credeam că i-a ajuns experiența de la alegerile parlamentare, când toată țara a aflat că aici, la Brăila, urma ca "un bătăuș" sau "șmecherul Făureiului" să ajungă parlamentar. Așa au scris jurnaliștii!
Prima oară când m-a atacat, nu am spus nimic, însă, de data aceasta, am câteva chestiuni de precizat. Nu voi scrie foarte mult căci trebuie să și înțeleagă, domnul deputățel.
Alexandru Popa îi confundă pe brăileni cu lăutarii atât de dragi. Nu înțelege că în politică e puțin diferit, că e pe voturi, nu pe vorbe goale și bani.
Nimeni nu crede, cel puțin cu sinceritate, că acele comunicate de presă semnate de Popa sunt și scrise de el. Să fim serioși! Am văzut cu toții cât de bine se pricepe la comunicare, așa că nu e cazul să mai argumentez. (...)
Să nu-și mai pună consilierii să îmi răspundă și el să semneze, că asta e tot ce am avut de zis. Nu va mai urma!”

 

Popa nu s-a lăsat mai prejos, tot pe Facebook:

„Eu vorbesc despre ceea ce face sau mai bine zis, ce nu face domnul Chiriac la Consiliul Județean, iar dânsul îmi răspunde vorbind despre petrecerile cu lăutari la care participam cu vreo 7 ani în urmă.

Da, am fost la petreceri cu lăutari si dacă vreau, mă voi mai duce. Îmi place muzica lăutărească, o ascult cu plăcere la petreceri – ăsta sunt eu, nu încerc să par ceea ce nu sunt.

Pe mine mă interesează să vorbim despre ce am realizat fiecare din punct de vedere profesional și în funcțiile în care am fost aleși, iar domnul Chiriac se simte jignit dacă îi spun că n-a făcut nimic ca președinte al Consiliului Județean.

Eu am de câțiva ani o firmă, am creat zeci de locuri de muncă și am atras singur fonduri europene mai multe decât a atras întreg Consiliul Județean. Am intrat în politică dorind să fac  ceva pentru județul Brăila și pentru brăileni, nu de a obține avantaje personale. Când am intrat în politică aveam deja realizările mele în mediul privat, aveam deja o afacere în agricultură și câteva zeci de angajați. (...)

Dacă domnul Chiriac dorește să avem o discuție publică despre chestiuni legate de Brăila și de așa-zisa dezvoltare a județului, sunt dispus oricând să facem acest lucru, ca să vedem care dintre noi este mai coerent în ceea ce spune. 

Domnule președinte Chiriac, înțeleg că erați obișnuit să nu fiți deranjat prea mult dinspre PNL Brăila, dar acum lucrurile s-au schimbat. Vă anunț că PNL Brăila va face opoziție pe bune PSD. Și o să vedem în următorii 3 ani cine-i mic și cine-i mare”.

Nota redacției: Este ultima dată când facem public un asemenea „dialog”. Din acest moment vom publica proiecte, idei, argumente venite din partea celor doi performeri de pe scena politică brăileană. Succes!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro