„Datini, joc și voie bună” - o șezătoare cum nu s-a mai văzut la Muzeul Brăilei „Carol I” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Datini, joc și voie bună” - o șezătoare cum nu s-a mai văzut la Muzeul Brăilei „Carol I”

* evenimentul a avut loc sâmbătă, în Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria”, fiind organizat în colaborare cu revista INFOZONE * „În această seară, satul românesc a prins viață la Muzeu. Fie el din Brăila, Galați, Ialomița, Tulcea ori Vrancea, azi cu toții ne-am dat mâna și ne-am prins în hora satului, de la mic la mare”, a spus Gabriela Popa, moderatorul evenimentului cultural

 

 

 

 

Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I” a găzduit sâmbătă, 18 martie, șezătoarea „Datini, joc și voie bună”, eveniment de excepție organizat în colaborare cu revista INFOZONE și moderat de Gabriela Popa. În cadrul evenimentului cultural, conf. dr. Costin Croitoru, managerul instituției gazdă, a rostit o alocuțiune.

Pentru o zi, lumea satului s-a mutat la oraș și am putut admira tradițiile, obiceiurile, jocurile și cântecul popular, dar am și degustat din bucatele tradiționale pregătite de gospodinele satului de unde au venit participanții la șezătoare. În această seară, satul românesc a prins viață la Muzeu. Fie el din Brăila, Galați, Ialomița, Tulcea ori Vrancea, azi cu toții ne-am dat mâna și ne-am prins în hora satului, de la mic la mare”, a spus, imediat după eveniment, Gabriela Popa.

Au fost prezente ansambluri folclorice, grupuri vocale și talentați interpreți de muzică populară din comunele brăilene Siliștea, Salcia Tudor, Victoria, Ulmu, Unirea, Mircea Vodă, Gemenele, dar și din comuna Cerna (județul Tulcea), comuna Jitia (județul Vrancea), comuna Gura Ialomiței (județul Ialomița). Au fost, de asemenea, prezente la șezătoarea de la Muzeu Asociația culturală „Flori de dor”, din Galați, precum și Asociația filo-elenă „Elephteria”, din Brăila. Tineri și vârstnici, pasionați de tradiție și folclor, și-au dat mâna și au încins hora strămoșească la Muzeul Brăilei „Carol I”. Iar la finalul manifestării, toți cei prezenți s-au înfruptat din bucatele alese, pregătite din vreme de gospodine, pentru că oaspeții n-au venit cu mâna goală la Muzeu.

Mai trebuie spus că au fost prezenți la șezătoarea de sâmbătă, printre alții, și membrii Corului Parohiilor Salcia Tudor și Ariciu, județul Brăila, din cadrul Protopopiatului Făurei - format din copii ai comunității și elevi ai Școlii Gimnaziale Salcia Tudor - care i-au încântat pe cei prezenți cu cântecele lor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro