• proiectul are ca scop familiarizarea liceenilor cu stabilirea de scopuri şi instalarea de obiceiuri prin care îşi trăiesc viaţa la adevăratul potenţial
La Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” Brăila a început, la 1 noiembrie, proiectul naţional de tip educaţie nonformală „Dăruieşte pentru educaţie!”, iniţiat de Romeo Creţu, Dezvoltator de Oameni (trainer, coach, public speaker, psihoterapeut, profesor asociat la Universitatea Bucureşti). Proiectul se desfăşoară până în martie 2019 şi are ca scop familiarizarea liceenilor cu stabilirea de scopuri şi instalarea de obiceiuri prin care îşi trăiesc viaţa la adevăratul potenţial. Până în prezent, în proiect au fost incluse 81 de clase din 43 de licee din toată ţara, însumând 2.378 de elevi şi diriginţi.
În Colegiul „Murgoci” proiectul are trei etape, trei cursuri de 50 de minute desfăşurate la intervale de 1-2 luni, iar la final elevii primesc o diplomă de absolvire.
Prima întâlnire este despre SCOP. Romeo Creţu discută cu liceenii de ce este important să avem în permanenţă un SCOP în viaţă şi îi ajută să-şi identifice un scop pentru viitorul apropiat. Tot atunci, Romeo le dăruieşte liceenilor şi diriginţilor un exemplar din cartea “Obiective şi Obiceiuri”.
A doua întâlnire este despre OBICEIURI, iar trainerul va vorbi despre influenţa pe care o au obiceiurile asupra vieţii noastre şi îi ajută pe elevi să identifice obiceiurile ce merită instalate pentru atingerea SCOPULUI.
Cea de-a treia întâlnire este despre REZULTATE şi Romeo analizează împreună cu liceenii cum a fost procesul pentru ei, ce concluzii merită luate şi folosite în viaţă.
„Integrat în acţiunile şcolii ce vizează dezvoltarea elevilor, proiectul «Dăruieşte pentru educaţie!» confirmă preocupările noastre de a asigura tinerilor noştri un context de exersare de noi competenţe care să îi ajute să se integreze în societatea contemporană şi să îţi facă viaţa cât mai frumoasă cu putinţă”, afirmă prof. Mihaela Florina Giurcă, directoarea colegiului.
Coordonatorul acestui proiect în cadrul Colegiului „Murgoci”, în prezent singura unitate de învăţământ din judeţul Brăila inclusă în acest proiect, este prof. dr. Ana Coman, beneficiarii fiind cei 28 de elevi din clasa a-IX-a B.
Dăruitorii, persoanele fizice şi juridice care au sponsorizat acest proiect, sunt: Casa de insolvenţă Grădinariu SRL, reprezentată de Mihaela Grădinariu, Obanti Exchange Design SRL, reprezentată de Felicia Obreja, alături de diriginta clasei, prof. dr. Ana Coman.
„Impactul acestui proiect este major pentru clasă. În primul rând, elevilor mei li se oferă prilejul de a lucra cu un trainer, de a fi iniţiaţi performant într-un alt stil de învăţare, motive pentru care îi mulţumesc lui Romeo Creţu că a acceptat şi invitaţia noastră. În al doilea rând, prin acţiunile propuse se realizează şi o integrare în noua structură educaţională, liceul, deseori copiii invocând dificultăţi în adaptarea la cerinţele acestui nivel de pregătire. Şi în al treilea rând, derularea acestui proiect demonstrează că funcţionează parteneriatul şcoală-comunitate, că oamenii din oraşul nostru susţin educaţia, şi le mulţumim pe această cale pentru implicare. Este aspiraţia mea cea mai puternică de a da funcţionalitate acestei relaţii, considerând că este una dintre formele eficiente de a arăta că în şcoală se întâmplă şi altceva decât predare”, susţine prof. dr. Ana Coman, coordonatoarea proiectului.
Mai multe detalii puteţi afla pe www.daruiestepentrueducatie.ro şi www.romeocretu.ro.