Mergi la conţinutul principal

„Cu credință și cu încredere în cei care ne conduc, putem depăși toate greutățile!”

* apreciază Tinca Rusu Preda, președinte al Uniunii Județene a Pensionarilor din Brăila

 

Dacă în alți ani, la Uniunea Județeană a Pensionarilor din Brăila se organizau tot felul de activități, de la excursii, pelerinaje, la jocul de șah, seri dansante, sau alte metode de destindere și relaxare, anul 2020 a fost un an atipic, un an cu restricții și provocări pe toate planurile. Cu toate acestea, președintele filialei județene, Tinca Rusu Preda, a reușit să fie alături de persoanele vârstnice atât în momente de bucurie, participând la diverse manifestări culturale, cât și atunci când membrii Uniunii au avut nevoie de ajutor.

 

- Anul care s-a încheiat a adus pentru întreaga planetă un virus ucigaș, distanțare socială și tot felul de restricții. Pentru persoanele vârstnice, maladia Covid-19 reprezintă un risc în plus. Cum a fost pentru dumneavoastră și pentru membrii Uniunii Județene a Pensionarilor din Brăila anul 2020?

- Pentru mine și pentru Uniune, anul 2020 a fost un an cu multe încercări, deoarece, asupra celor vârstnici s-a abătut această pandemie care a secerat ființe după tot globul, iar persoanele vârstnice au fost, într-adevăr, cele mai afectate. În această perioadă, au plecat din această lume cunoscuți, colegi de-ai mei, persoane apropiate. Dar și în condiții de pandemie, membrii Uniunii Județene au participat la mai multe evenimente culturale, dar și la activități de caritate.

 

- Care au fost cele mai importante acțiuni pe care le-ați desfășurat în condiții de pandemie?

- Printre activitățile la care am participat în cursul anului trecut pot menționa manifestările culturale desfășurate în Grădina Mare - de ziua lui Eminescu, pe 15 iunie și de Ziua Marinei, pe 15 august. Am mai participat la lansările de carte care au avut loc la Biblioteca Județeană, la Casa Tineretului și la Centrul de Creație, dar și la alte manifestări. Aș vrea să precizez că avem o  colaborare deosebită cu instituțiile de cultură din Brăila, în mod special cu Centrul de Creație, care ne invită la diferite acțiuni pe care le organizează.

 

- În calitate de președinte al filialei județene, știu că v-ați implicat personal în rezolvarea unor probleme ale pensionarilor din Brăila. Ne puteți da câteva exemple?

- Da, pot spune că m-am implicat să ajut persoanele vârstnice, membri ai Uniunii, care sunt în suferință, persoane bolnave, singure sau care au nevoie de ajutor. În aceste condiții, merg cu pensionarii la medici, le iau scrisorile medicale, îi însoțesc la vaccinare pe cei care nu pot merge, iar de sărbători mă deplasez la domiciliul acestora și le ofer darurile date de Uniune și de Primăria Municipiului Brăila.

 

- Ce părere aveți despre vaccinarea anticovid?

- Despre acest vaccin, cred că noi trebuie să îl facem, fiindcă este necesar pentru sănătatea noastră, a familiilor noastre și a celor din jur. Personal, voi face vaccinul, pentru că sunt deja programată.

 

- Cum ați început anul 2021?

- Am început anul acesta bine, cu sănătate și cu putere de muncă. Dar aș vrea să precizez că, zilnic, din ce în ce mai mulți pensionari ne trec pragul și ne întreabă despre recalcularea pensiilor, pentru că sunt tot felul de știri despre asta. Știu că recalcularea pensiilor este o problemă care ne preocupă pe fiecare dintre noi, dar, pot spune că avem o relație foarte bună cu Direcția Muncii și Casa Județeană de Pensii și știu că personalul de acolo se implică și lucrează la rezolvarea acestor probleme. De aceea, i-aș ruga pe membrii Uniunii Județene să aibă încredere și răbdare, că lucrurile se vor clarifica.

 

- Care sunt principalele obiective pentru anul în curs?

- Pentru anul în curs ne-am propus să fim în continuare alături de autoritățile locale, cât și de membrii noștri și ne vom implica în acțiuni de caritate, dar și în cele culturale, care se vor desfășura chiar și în condiții de pandemie.

 

- Ce mesaj transmiteți pensionarilor, dar și tuturor brăilenilor, la început de an?

- La început de an și cu ocazia Zilei Municipiului Brăila, transmit brăilenilor să nu își piardă speranța și să avem încredere că vom depăși această perioadă de criză și că viața noastră va intra din nou pe un făgaș de normalitate. Cu credință și cu încredere în cei care ne conduc, putem depăși toate greutățile. În speranța că totul va fi bine, urez pensionarilor, dar și tuturor brăilenilor un sincer și călduros LA MULȚI ANI!

 

- Vă mulțumesc pentru aceste cuvinte și vă dorim sănătate și putere de muncă în continuare!

A consemnat Tudorița TARNIȚĂ

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro