Mergi la conţinutul principal

„Cred în munca în echipă, care este cea mai eficientă metodă pentru a realiza un proiect bun”

• declară Antoneta Ioniţă, numărul 1 la Camera Deputaţilor pe lista PNL Brăila • de ce candidează, ce proiecte are şi de ce a ales PNL pentru a intra în viaţa politică, aflaţi în interviul de mai jos

 

-Sunteţi unul dintre medicii judeţului Brăila şi aţi ales să candidaţi pentru un loc în Camera Deputaţilor. Ce motive v-au convins să candidaţi?

-Am luat decizia să candidez aici, în Brăila, din simplul motiv că este singurul loc în care eu spun că sunt acasă.

Brăila este oraşul meu natal, locul meu drag unde m-am născut şi crescut. Am plecat de acasă doar atunci când am fost nevoită de condiţiile de învăţământ oferite de stat la acea vreme. După ce am absolvit Facultatea de Medicină, din Bucureşti, am revenit acasă.

De ce în Brăila? Brăila, pentru că aici e familia mea, aici am legat frumoase prietenii de-a lungul anilor şi tot aici, în Brăila, vreau să încep acest proiect important alături de Partidul Naţional Liberal. Un proiect în care eu cred cu tărie că va aduce schimbări semnificative în folosul şi sprijinul cetăţenilor brăileni.

- De ce aţi ales Partidul Naţional Liberal?

-În meseria mea, cea de medic, seriozitatea este principala calitate cu care poţi să ajungi la rezultate. Zilnic mă lovesc de problemele cu care se confruntă pacienţii mei, iar fără seriozitate în luarea deciziilor aş risca să mă joc cu viaţa lor, lucru pe care nu l-am tolerat şi nu-l voi tolera niciodată, cu atât mai mult în politică. Partidul Naţional Liberal mi-a oferit o şansă – aceea de a veni, prin candidatura mea, în ajutorul  brăilenilor pe care eu îi respect şi îi apreciez atât de mult.

Partidul Naţional Liberal a luptat mereu pentru bunăstarea oamenilor şi nu a venit cu promisiuni deşarte doar pentru a atrage voturi de partea lor. Este un partid cu o bogată tradiţie şi istorie unde liderii acestui partid, aleşi pe criterii de integritate şi competenţă, se pliază pe o moralitate de invidiat pentru celelalte partide.

-Care sunt proiectele cu care veniţi dumneavoastră în această campanie?

- Primul, şi cel mai important proiect cu care vin în faţa cetăţenilor în această campanie, îl reprezintă derularea de programe naţionale de educaţie şi prevenţie care să îmbunătăţească starea de sănătate a populaţiei. Totodată,  acest lucru  va reduce costurile tratamentelor.  Insist pe prevenţie deoarece este cea mai bună soluţie care vine în sprijinul cetăţenilor. Ştim cu toţii că este mult mai bine să previi decât să vindeci sau să tratezi însă fără o cultivare a acestui fenomen la nivel naţional, prin implementarea unei legi care să fie votată în Plenul Parlamentului, nu putem ajunge la un rezultat pozitiv.

Al doilea proiect, dar la fel de important, este garantarea accesului la medicamente compensate şi gratuite. Vreau să le asigur cetăţenilor un set de analize gratuite, deoarece este singura metodă eficientă prin care ajutăm bolnavi care nu au banii necesari.  Vreau ca cetăţenii să beneficieze de un tratament adecvat şi să găsească în farmacii medicamentele de care au nevoie.

-Ce vă dă încrederea că o să reuşiţi?

-Aş putea da un răspuns fulger la această întrebare şi anume PNL şi Premierul Cioloş!

Dar aşa cum cred că nimic nu poate fi la voia întâmplării, nici afilierea mea politică târzie nu este deci întâmplătoare. M-am gândit mult înainte să fac acest pas în politică, iar Partidul Naţional Liberal a fost singurul partid în care eu m-am regăsit. În Partidul Naţional Liberal am întâlnit oameni care au aceleaşi valori şi principii pe care eu le respect, iar atunci când găseşti o echipă unită şi corectă nu îţi rămâne nimic altceva decât să te alături echipei cu încrederea că ai făcut cea mai bună alegere.

Cred în munca în echipă, care este cea mai eficientă metodă pentru a realiza un proiect bun care să fie propus şi votat în Parlament pentru binele cetăţenilor.

Doar alături de Partidul Naţional Liberal şi Premierul Dacian Cioloş am toată convingerea că voi duce la bun sfârşit toate proiectele pe care mi le-am propus să le realizez.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro