Mergi la conţinutul principal

„Conacele Brăilei, încotro?”. Front comun pentru salvarea monumentelor

• în ziua patronului spritual al Brăilei, Sf. Nicolae, reprezentanții Muzeului Brăilei „Carol I”, ai Arhivelor Naționale și ai Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu au organizat o masă rotundă având ca temă salvarea conacelor uitate ale județului  

 

Sesiunea anuală de Rapoarte a specialiștilor de la Muzeul Brăilei „Carol I”, desfășurată în ziua de 6 decembrie, la sediul central al instituției de cultură brăilene, din Piața Traian nr. 3, a adus cu sine organizarea unei Mese rotunde cu tema „Conacele Brăilei, încotro?”.

Avându-i ca moderatori pe conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, și pe Viorel Stoian, șeful Secției Istorie Modernă și Contemporană, manifestarea s-a bucurat de participarea muzeografilor Viorica Preda, Cătălina Cornelia Mârza, Adrian Trifan, a reprezentanților Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Brăila (SJAN) Giani Oltianu (șef serviciu) și Ștefania Botez (consilier superior) și a reprezentanților Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Brăila.

Scopul mesei rotunde organizată la muzeu a fost acela de a readuce în atenția publicului brăilean conacele uitate ale Brăilei și de a pune la punct un plan pentru punerea în valoare și salvarea acestor monumente ale județului, în frunte cu celebrul Conac „Orezeanu”, de la Traian, ajuns acum o ruină.    

Programul manifestării a inclus mai multe prezentări: 1. Viorel Stoian, „Conacul din comuna Siliștea, jud. Brăila”; 2. Cătălina Cornelia Mârza, „Conacul Panas din orașul Însurăței, jud. Brăila”; 3. Adrian Trifan, „Conacul Orezeanu din comuna Traian, jud. Brăila”; 4. Viorica Preda, „Conacul Șuțu și biserica din comuna Șuțești, jud. Brăila”; 5. Daniela Adelina Puia, „Casa Costache Drugănescu, din orașul Ianca, jud. Brăila”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro