• săptămâna aceasta, elevi din 13 clase primare ale Școlii Gimnaziale „Ion Băncilă” și ai clasei a IV-a B a Școlii Gimnaziale „Mihu Dragomir” participă la cea de-a treia ediție a „Cenaclului de umor pentru copii”, desfășurată sub titlul „Zâmbetele din natură” • atelierele de modelaj în lut sunt coordonate de Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Serviciului Relații cu Publicul a Muzeului Brăilei „Carol I”
Săptămâna aceasta, elevi din 13 clase primare ale Școlii Gimnaziale „Ion Băncilă” și ai clasei a IV-a B a Școlii Gimnaziale „Mihu Dragomir” din Brăila participă la cea de-a treia ediție a „Cenaclului de umor pentru copii”, desfășurată sub titlul „Zâmbetele din natură”. Atelierele de modelaj în lut sunt coordonate de Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Serviciului Relații cu Publicul al Muzeului Brăilei „Carol I”. Acestea au loc atât în sălile de clasă, cât și în cadrul Casei Umorului Desenat, de pe Strada Ana Aslan nr. 27.
Prima zi din această săptămână a adunat în jur de 100 de zâmbete, zeci de întrebări și mult mai multe răspunsuri despre ce se întâmplă într-un muzeu și despre importanța de a împărtăși cu generațiile viitoare valorile noastre culturale, precizează coordonatorul manifestării cultural-educative.
„Partea distractivă nu a întârziat să apară atunci când am vorbit despre stări și emoții dar, mai ales, despre modul în care chipurile noastre le exprimă. Dar cum ar fi ca frunzele, ghindele, copacii sau alte elemente din natură să împărtășească trăiri, asemenea oamenilor?! Felicitări elevilor claselor pregătitoare A și B și celor ai claselor I A și I C! Mulțumesc pentru găzduire doamnelor profesoare Ionela Toma, Olimpia Prusac, Adelina Scara și Carmen Epure”, a spus Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Serviciului Relații cu Publicul, coordonatoarea atelierelor de modelaj.