Mergi la conţinutul principal

„Braicar”, majorare de capital pentru achiziţia a 20 de autobuze

• procedura va fi demarată, cel mai probabil, luna viitoare, după ce îşi vor fi dat acordul, în prealabil, consilierii municipali • şedinţa Consiliului Local Municipal este programată pentru mâine

 

Se anunţă vremuri ceva mai bune pentru brăilenii care circulă cu mijloacele de transport în comun ale operatorului “Braicar”. Compania urmează să beneficieze de o nouă majorare de capital din partea acţionarului unic (Consiliul Local Municipal) pentru a putea achiziţiona un nou lot de autobuze de mică şi medie capacitate. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal de mâine figurează, la punctul 4, proiectul de HCLM privind majorarea de capital amintită anterior, iar dacă aleşii locali vor da vot favorabil, se va intra în linie dreaptă cu achiziţia autobuzelor care să rezolve, măcar în parte, problema timpului mare de aşteptare în staţii, ori pe cea a supra-aglomerării mijloacelor de transport în comun, mai ales la orele de vârf.

Potrivit raportului de specialitate care însoţeşte proiectul de HCLM, este vorba despre o majorare cu 8,3 milioane de lei a capitalului social de la “Braicar”, bani destinaţi exclusiv cumpărării unui lot de 20 de autobuze noi-nouţe pentru transport urban. După cum a explicat în trecut primarul municipiului, Marian Dragomir, 16 dintre maşinile planificate la achiziţie vor fi de medie capacitate, în timp ce restul de 4 vor fi de capacitate mică, similare celor deja în circulaţie, de mai multe luni, pe liniile 16, 17 şi 13.

Odată depăşită etapa votului în CLM, urmează perfectarea actelor privind modificarea actului constitutiv la “Braicar”, după care să se treacă la lansarea în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) a procedurii de achiziţie publică pentru noile mijloace de transport urban de călători. De altfel, conducerea SC “Braicar” a declarat recent că speră ca în maxim 2 luni să reuşească să cumpere autobuzele, ceea ce înseamnă că în această vară, ar urma să le şi vedem în trasee.

De precizat că în ultimii ani municipalitatea a făcut în mai multe rânduri majorare de capital la SC „Braicar” asigurând astfel sursa de finanţare pentru mai multe achiziţii publice de autobuze de mică şi medie capacitate. De precizat că toate loturile de maşini, mărcile Isuzu şi Karsan, au fost cumpărate de la un singur dealer auto, „Anadolu Automobil Rom”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro