Mergi la conţinutul principal

„Brăila multietnică”, spectacol multietnic organizat de rușii lipoveni în colaborare cu Muzeul Brăilei

• proiectul, inițiat de Comunitatea Rușilor Lipoveni, cu prilejul Zilelor Municipiului Brăila, include un spectacol multietnic, o lansare de carte, momente artistice și expoziție de pictură • evenimentele se vor desfășura vineri, 11 august, la Școala Gimnazială „A. S. Pușkin” și duminică, 13 august, la Muzeul Brăilei „Carol I” - Centrul Cultural Nicăpetre (Casa Embiricos)

 

Cu prilejul Zilelor Municipiului Brăila, Comunitatea Rușilor Lipoveni inițiază un amplu proiect cultural intitulat „Brăila multietnică - rușii lipoveni și prietenii lor”, desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului, Consiliul Județean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Muzeul Brăilei „Carol I” - Centrul Diversității Culturale.

În cadrul manifestărilor, în ziua de vineri, 11 august, de la ora 17.00, va avea loc, la Școala Gimnazială „A. S. Pușkin”, un inedit spectacol multietnic, care va avea invitați unul și unul: Ansamblul LOTCA al Comunității Rușilor Lipoveni Tulcea; Ansamblul JOCUL - JUNIOR al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila; Ansamblurile de copii de la Școala Gimnazială „A. S. Pușkin” și Grădinița „Arlechino” Brăila; Ansamblul PARNASSOS al Comunității Elene Brăila; Ansamblul DUNAISKIE ROZÎ al CRL Brăila; Ansamblul PANDORA al Asociației Culturale Filo-Elene „Eleftheria” Brăila; Ansamblul TIHI DUNAI al CRL Brăila; Ansamblul Partidei Romilor din Brăila și Ansamblul Comunității Turcilor din Brăila. Soliști: Adrian Ioniță Radu - interpretare vocală, Antonina Neculai - interpretare vocală și Elian Siderov - instrumental/garmoșcă.
În cadrul aceluiași proiect, în ziua de duminică, 13 august, de la ora 11.00, la Muzeul Brăilei „Carol I” - Centrul Cultural „Nicăpetre” (Strada Belvedere nr. 1) va avea loc lansarea volumului de poezie „Cetatea iubirii”, de Lavric Fomici, din Jurilovca, județul Tulcea, urmată de o sesiune de autografe. În cadrul aceluiași eveniment cultural, va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artistei plastice Claudia Osip, din Ghindărești, Constanța.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro