Mergi la conţinutul principal

„Alegerile anticipate sunt oricând de preferat în locul unui nou guvern de oportuniști și incompetenți”

* este declarația deputatului PSD de Brăila, George-Adrian Paladi, sătul de toată bulibășeala de pe scena politică în actualele condiții extrem de grele pentru români

 

Criza politică din România a fost provocată și este întreținută de interese care nu au legătură cu nevoile reale ale românilor. Traversăm cea mai dificilă perioadă de până acum a pandemiei de Covid-19, ne confruntăm cu creșteri galopante ale prețurilor, iar marile proiecte bat pasul pe loc. Din păcate, cei care au provocat criza continuă să ignore aceste realități și refuză să trateze situația cu seriozitate și responsabilitate.

De fapt, începuturile crizei politice se regăsesc în însăși structura coaliției care a guvernat România în ultimul an. Știm foarte bine că alegerile din decembrie 2020 au fost câștigate de Partidul Social Democrat, dar desconsiderarea principiilor și regulilor democratice, dublate de lăcomia unor politicieni au condus la construirea unei coaliții șubrede și superficiale; lucru dovedit de evoluțiile din ultimele luni.

Prin urmare, nu poate exista o soluție mai simplă, mai directă, în aceste momente de criză, decât întoarcerea la popor și, bineînțeles, ascultarea și asumarea voinței poporului. Consider că alegerile anticipate ne-ar oferi o imagine corectă a realității electorale din România și ar permite constituirea unui Parlament care să poată lucra în mod eficient în folosul românilor. Pe de altă parte, cred că prioritatea zero a momentului este situația sanitară și economică a țării și aceasta trebuie să constituie preocuparea principală a politicienilor responsabili.

România are nevoie de un guvern cu puteri depline, un guvern care să implementeze de urgență măsuri sanitare și economice. Partidul Social Democrat a pregătit un set de zece astfel de măsuri și ele îi sunt evidente oricui privește lucrurile cu interes sincer, seriozitate și responsabilitate. Însă tocmai din acest motiv, sunt dator să trag un semnal de alarmă – alegerile anticipate sunt oricând de preferat în locul unui nou guvern de oportuniști și incompetenți. Nu putem permite ca românii să sufere în continuare, în timp ce unii ar flutura stindardul unei închipuite stabilități. Ori o guvernare responsabilă, ori înapoi la popor.

George-Adrian PALADI

Deputat PSD

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro