Mergi la conţinutul principal

„Adevăratul" moştenitor al tronului britanic a murit în Australia

În 2004, într-un documentar al postului de televiziune britanic Channel Four consacrat monarhiei britanice, s-a afirmat că strămoşii lui Mike Hastings au fost îndepărtaţi abuziv de la tron, în secolul al XV-lea.
Hastings era un descendent al casei regale de York, al cărei război cu casa regală de Lancaster - două ramuri ale familiei Plantageneţilor - din a doua jumătate a secolului al XV-lea a rămas cunoscut în istoria britanică sub numele "Războiul celor două Roze".
Istoricul Michael Jones, care a participat la realizarea acelui documentar televizat, a descoperit câteva documente în catedrala din Rouen, din provincia franceză Normandia, care indică, după părerea lui, faptul că regele Edward al IV-lea (a domnit între anii 1461 şi 1483) era în realitate un copil nelegitim.
Tatăl său, Richard de York, lupta contra francezilor la Pontoise, iar mama sa, Cecilia, se afla la o distanţă de 200 de kilometri, la Rouen, în momentul conceperii copilului. Tatăl lui Edward al IV-lea ar fi, de fapt, un arcaş englez. Dacă teoria istoricului britanic este adevărată, coroana ar fi trebuit să revină fratelui mai tânăr al lui Edward, George, duce de Clarence şi strămoş al lui Mike Hastings.
Mike Hastings, decedat pe 30 iunie şi înmormântat la Jerilderie, un sat aflat la o distanţă de 750 de kilometri de Sydney, potrivit publicaţiei Wagga Wagga Daily Advertiser, era în orice caz un republican convins.
Fiul său Simon, devenit al 15-lea conte de Loudon, nu este nici el grăbit să îşi revendice „drepturile". „Mă voi gândi la asta mai târziu", a declarat el.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro