• la împlinirea unui sfert de secol de la înfiinţarea Liceului Teoretic „Panait Cerna”, foştii elevi ai primei promoţii şi-au revăzut colegii şi profesorii în sala Teatrului „Maria Filotti”
Marţi, 22 noiembrie, de la ora 10.00, sala Teatrului ''Maria Filotti'' a găzduit o adevărată sărbătoare de suflet. Foşti elevi şi foşti sau actuali profesori ai Liceului ''Panait Cerna'' au sărbătorit împreună, încărcaţi de emoţie şi de amintiri, 50 de ani de la înfiinţarea Liceului de Cultură Generală nr.5. Pătrunşi de nostalgia anilor de liceu şi de spiritul lui Panait Cerna, o parte dintre elevii primei promoţii de absolvenţi ai liceului au răspuns PREZENT la strigarea catalogului peste care au trecut cinci decenii şi şi-au îmbrăţişat foştii profesori şi diriginţi prezenţi în superba sală a Teatrului brăilean. S-au bucurat împreună de o prezentare a monografiei liceului, au aplaudat broderiile muzicale oferite de foştii şi actualii elevi ai şcolii, au plutit pe aripile muzicii şi ale dansurilor prezentate în spectacolul aniversar, s-au fotografiat în foaierul Teatrului, pentru a imortaliza momentele unei sărbători unice în viaţă. Şi, chiar dacă peste absolvenţii primei promoţii a trecut o jumătate de secol, toţi cei prezenţi la manifestare şi-au amintit cu nostalgie de anii de liceu şi s-au bucurat de puntea ''între ieri şi azi''.
La 15 septembrie 1966 îşi deschidea cursurile în oraşul Brăila un nou lăcaş de învăţământ: Liceul de Cultură Generală Nr. 5 Brăila, înfiinţat pe locul Oborului de cereale, acolo unde au fost improvizate nişte ateliere de reparaţii de maşini agricole ale Trustului Gospodăriilor Agricole de Stat, ateliere ce s-au mutat din luna februarie 1963 într-o construcţie proprie situată în afara oraşului. Înfiinţarea liceului răspundea unei necesităţi obiective a învăţământului brăilean, fiind determinată de creşterea populaţiei şcolare, atât ca urmare a încheierii, în anul şcolar 1964-1965, a procesului de generalizare a învăţământului de 8 ani, cât şi a profundelor mutaţii socio-edilitare şi demografice a oraşului, iar Liceul Panait Cerna a apărut în peisajul învăţământului brăilean, în contextul epocii, sub numele de Liceul de Cultură Generală Nr. 5 Brăila.