”Sunt un om de afaceri care știe foarte bine cât contează să îți onorezi cuvântul și să îți respecți promisiunile față de oameni” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

”Sunt un om de afaceri care știe foarte bine cât contează să îți onorezi cuvântul și să îți respecți promisiunile față de oameni”

•este punctul de vedere al lui Marian Străchinescu, candidatul PNL Brăila pentru Senat • într-un interviu în exclusivitate, Străchinescu promite că dacă va fi senator de Brăila va iniția un proiect de lege inovator pentru a lupta eficient împotriva dependenței de jocurile de noroc • facilitarea vânzării cerealelor românești și stoparea concurenței neloiale a importurilor, este altă promisiune a candidatului liberal

 

Alexandru IONESCU

 

Un antreprenor de succes, expert în atragerea de fonduri europene ar putea reprezenta Brăila în Senatul României. Marian Străchinescu a gestionat  proiecte de 20 de milioane de euro și a condus un business de succes într-unul dintre cele mai competitive domenii, piața media.

Numirea lui Marian Străchinescu în fruntea listei de candidați PNL Brăila la Senat a trezit deja controverse. Într-un interviu, în exclusivitate pentru ziarul ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, Marian Străchinescu explică ce înseamnă să câștigi turnee internaționale de poker, care e diferența între un sport profesionist și jocurile de noroc care duc la dependență, dar și ce l-a determinat să intre în politică și să candideze tocmai la Brăila, deși, spune chiar el, nu este de prin părțile locului. „Am aceeași ambiție și dorință de mai bine pe care o văd la brăileni. Mi-ar plăcea să fiu considerat unul dintre brăilenii care au plecat de foarte tineri prin alte părți, la studii, la muncă sau ca să-și facă un nume, și care acum se întorc acasă pentru a-și sprijini familiile și comunitatea. Mă identific cu asta și admir oamenii muncitori”, a răspuns Străchinescu la întrebarea „De ce la Brăila?„

 

Brăila, județ vital pentru siguranța națională

 

Sursa citată a continuat cu explicațiile, punctând că județul nostru este unul dintre cele mai importante din țară, de care depind trei teme de siguranță națională.

„Brăila este grânarul României, fiecare român pune pâinea pe masă din grâul cultivat aici. Siguranța alimentară, mai ales în contextul importurilor din Ucraina, este crucială. În Parlament, voi pune problema găsirii de soluții pentru a facilita vânzarea cerealelor românești, și a stopa concurența neloială a importurilor, mai ales cele care nu sunt din UE. Trebuie să conservăm ce avem mai de preț: Pâinea cea de toate zilele!”, a declarat Străchinescu.

O a doua temă de siguranță națională, în opinia candidatului la Senat pe listele PNL Brăila, este infrastructura.

„Brăila  este al unsprezecelea cel mai mare centru urban din țară după numărul de locuitori, conform recensământului din 2011. Pe harta proiectelor de infrastructură ale României apar cinci drumuri de mare viteză care să-l lege de restul țării. Modernizarea infrastructurii rutiere din această zonă se face și la sugestia NATO. Este vorba de Focșani-Brăila și Buzău-Brăila. Brăila-Călărași nu este foarte clar dacă este drum expres sau transregio. Apoi urmează Brăila-Galați și Brăila-Tulcea. Dar pentru astfel de proiecte avem nevoie și de politicieni care să muncească pentru realizarea lor pentru că, până acum, majoritatea proiectelor de infrastructură mare au rămas doar pe hârtie”, a continuat explicațiile Marian Străchinescu.

A treia temă se referă la securizarea granițelor țării, tot pe fondul conflictului aflat la câțiva kilometri distanță, războiul din Ucraina. “La Brăila sunt des alerte cu privire la drone care cad pe terioriul românesc de peste graniță. Cred că e vital ca atât românii cât și brăilenii să se simtă în siguranță, mai ales în contextul în care România va avea un președinte comandant de armată, domnul general Nicolae Ciucă, este de părere Marian Străchinescu.

 

Un jucător profesionist de poker se declară cel mai mare adversar al dependenței

 

În ultimele zile, în presa locală inclusiv în ziarul ”Obiectiv – Vocea Brăilei” s-a scris pe larg despre biografia sa, inclusiv despre pasiunea pentru poker.  Străchinescu a precizat că este cel mai puternic adversar al jocurilor de noroc necontrolate și al dependenței care distruge vieți și tocmai de aceea va depune în Parlament o inițiativă legislativă. “Pokerul profesionist este despre cumpătare și strategie și există o posibilitate serioasă să devină sport olimpic. M-am retras în 2015 când am simțit că mi-am demonstrat, ca profesionist, tot ce aveam să îmi demonstrez. Între timp, mi-am descoperit pasiunea pentru sailing, pentru bărci și pentru sporturile nautice. Fac parte dintr-o echipă importantă de regată și mi-ar plăcea să dezvoltăm acest frumos sport și la Brăila. Cât despre jocurile de noroc,  sunt pe aceeași lungime de undă cu deputatul Popa. Împreună vom depune un proiect de lege inovator, credem noi, pentru a lupta cu adevărat împotriva dependenței de jocurile de noroc. Ne gândim să impunem prin lege jocul responsabil, limitând sumele pe care o persoană le poate risca la orice joc de noroc, online sau în sală. Să spunem că un tată de familie brăilean are această problemă. Pentru a limita efectele absolut negative ale dependenței asupra familiei sale, el va putea juca un procent fix din banii de care dispune, dacă are în cont, de exemplu o mie de lei, el va putea risca maxim o sută sau două de lei”, a explicat acesta.

 

Străchinescu nu vrea să-i dezamăgească pe brăileni

 

Întrebat ce alte obiective are, în caz că obține mandatul de senator de Brăila, Străchinescu a răspuns că nu ar vrea să dezamăgească niciodată încrederea brăilenilor. ”Sunt un om de afaceri care știe foarte bine cât contează să îți onorezi cuvântul și să îți respecți promisiunile față de oameni”, a adăugat acesta.

În opinia lui, fără integritate, nu poți să ai succes nici în afaceri, nici în politică, pentru că ai de-a face cu oameni, iar oamenii nu se lasă păcăliți. Acesta le promite brăilenilor că va lupta pentru povestea de succes a Brăilei “mai mult decât au luptat toți politicienii brăileni și mulți dintre ei au eșuat”.

 

 

Echipa PNL Brăila

 

„Alexandru Popa este în primul rând un om de echipă, este extrem de ambițios, muncitor și dedicat comunității lui. Rar găsești politician căruia să îi pese atât de mult de oamenii pe care îi reprezintă. Ne completăm foarte bine și alături de ceilalți candidați de pe lista PNL Brăila, cum ar fi Marius Mitescu, am adunat la un loc un set de competențe profesionale și calități individuale de excepție. La Parlament, cu el la Camera Deputaților și eu la Senat vom fi cea mai puternică echipă județeană pentru Brăila”, a răspuns  Marian Străchinescu când a fost întrebat cum relaționează cu Alexandru Popa, președintele PNL Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro