Mergi la conţinutul principal

”Producătorii” din Piața Mare, mutați în parcare

• asta după ce două sectoare ale pieței, Fructe și Producători, au intrat în reabilitare • lucrările se preconizează să dureze cel puțin un an și jumătate, deci parcarea va fi scoasă din funcțiune pe termen lung • valoarea totală a celor două proiecte de investiție se ridică la peste 3,5 milioane de lei, bani alocați de la bugetul local

 

De câteva zile, producătorii și intermediarii care vindeau legume și fructe în zona dinspre strada Griviței, denumită generic “Piață Producători”, au fost nevoiți să se mute în parcarea de pe strada 1 Decembrie 1918 a Pieței Halelor, sau Piața Mare cum mai este cunoscută de brăileni. Asta după ce, în urmă cu câteva săptămâni, și comercianții din zona ”Pieței de Fructe” s-au mutat și ei cu tarabele, în spatele halei, acolo unde încă sunt magazinele cu pește, deoarece noua Piață de Pește, cu termen de finalizare a investiției pe 10 ianuarie 2023, încă nu s-a deschis. Aceste schimbări sunt cauzate de demararea unor investiții pentru reabilitarea celor două sectoare ale Pieței Halelor, cel de Fructe și cel de Producători. Valoarea celor două proiecte se ridică la peste 3,5 milioane de lei, bani alocați de la bugetul local. În sectorul de fructe vor fi montate instalații noi, o închidere perimetrală, o copertină nouă cu acoperiș din panouri tip sandwich și un luminator central. Aceste lucrări ar urma să fie încheiate în 18 luni, iar valoarea contractului este de aproximativ 1.553.000 de lei. În sectorul de producători sunt promise100 de tarabe noi. De asemenea, aici ar urma lucrări de extindere a copertinei spre strada Vasile Cârlova și strada Griviței, schimbarea acoperișului cu panouri de tip sandwich și luminatoare, o închidere perimetrală și instalații noi. Valoarea acestui contract, se ridică la aproximativ 2 milioane de lei, iar lucrările vor avea termen de execuție tot de 18 luni.

Revenind la mutarea activității Sectorului Producători în parcarea cu taxă din fața Pieței Halelor, conducerea Administrației Piețelor și Târgurilor ne-a declarat că “nu au fost obiecțiuni din partea comercianților, fiind publicate și anunțuri despre respectiva schimbare din piață, iar tarabele le-am mutat noi”. Unii producători și comercianți au exprimat, însă, alte opinii: “Nu a discutat nimeni cu noi despre ce lucrări se vor face, iar acum când lumea se aprovizionează din plin pentru toamnă-iarnă, avem și noi probleme cu înghesuiala formată; “Tarabele au fost mutate și de către noi, și zice-se că lucrările vor dura doi ani. De aceea, eu cu un vecin de tarabă vom pune bani împreună să ne protejăm, inclusiv marfa, pe timpul iernii”, ne-a spus un comerciant, în timp ce un altul își face probleme de pe acum pentru ninsorile de la iarnă: “După cum vedeți, dubele cu marfă sunt parcate pe stradă, lângă parcare, și în alte locuri din zona pieței. Pentru unii dintre noi va fi greu să-și aducă marfa de acolo, iar când se va trece la deszăpezirea străzii, nu știm unde vom duce mașinile, pentru că și latura dinspre Roșiori este blocată din cauza modernizării pieței de acolo”.

Până una-alta, în parcare este deja activitate comercială intensă. S-au montat chiar și adăposturi învelite cu tablă, iar comercianții își expun marfa cum pot mai bine pentru a-și atrage clienții, spațiul fiind foarte înghesuit, în special dimineața. Cât despre producători, sunt unii ”producători”, Dumnezeu cu mila. Vorba unui mușteriu: “Mergeți în alte orașe și veți vedea că în piețe, mai ales la tarabe, nu se admite să vii cu marfa nespălată, nesortată și fără a fi în lădițe. Iar pe fiecare tarabă stă scris numele producătorului, adevărat, nu declarat “ în fals”. Plus că în apropierea piețelor sunt depozite de mână și chiar depozite cu instalații frigorifice”...

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro