Mergi la conţinutul principal

”Prietenie... pe o... sfoară...” – proiect internațional dedicat copiilor

• proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor de clase primare și constă în activități practice care îmbină lectura și desenul

 

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii.Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila derulează în perioada aprilie - iulie 2024 proiectul ”Prietenie... pe o... sfoară...”, ajuns la a XII-a ediție.

Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov și coordonat de bibliotecar Melania Luana Butnariu, parteneriatul educațional internațional ”Prietenie... pe o... sfoară...” constă în activități practice care îmbină lectura și desenul. Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor de clase primare.

”De-a lungul anilor, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 1.000 de instituții culturale din întreaga ţară şi din străinătate, iar împreună cu acestea să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste un milion de copii”, transmite Biblioteca Județeană.

Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Lyman Frank Baum, care a scris celebra poveste "Vrăjitorul din Oz". Fiecare copil participant la program (se prezintă autorul, se lecturează un fragment din opera autorului), realizează un desen inspirat de cartea prezentată.

”«Vrăjitorul din Oz», povestea fără vârstă, oferă lecții valoroase despre prietenie, curaj, încredere și înțelepciune. Așadar, vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre, împreună cu Dorothy și prietenii ei Toto, Leul cel fricos, Omul de tinichea, Sperietoarea de ciori, Regina Ozma! Dorința noastră este să aducem în atenția micuților, dar și a părinților și educatorilor, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii”, mai transmit organizatorii.

Aceștia vor pune la dispoziția participanților toate informațiile necesare desfășurării activităților. Mai multe informații puteți afla la Biblioteca Județeană - Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau pe email sectiacopiibjbraila@gmail.com.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro