”Pe urmele lui Eminescu” la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Simpozion Județean

”Pe urmele lui Eminescu” la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”

marți, 21 ianuarie 2025, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila a fost gazda Simpozionul Județean - Schimbul de bune practici „Pe urmele lui Eminescu” cadrele didactice din învățământul primar și elevii claselor a III-a și a IV-a au avut parte de o experiență educativă valoroasă, reușindu-se sensibilizarea micilor școlari față de opera marelui poet, privit ca un simbol al identității naționale și al valorilor culturale românești

 

Marți, 21 ianuarie 2025, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila a găzduit cu succes Simpozionul Județean/Schimbul de bune practici „Pe urmele lui Eminescu”. Evenimentul, dedicat cadrelor didactice din învățământul primar și elevilor de clasa a III-a și a IV-a, a fost organizat în cadrul unui proiect județean de anvergură, inclus în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Județene 2024-2025, aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila.


Misiunea și scopul evenimentului

Simpozionul a avut drept scop principal valorizarea operei lui Mihai Eminescu în educația primară, prin implementarea unor strategii didactice inovatoare și creative, menite să apropie elevii de frumusețea limbajului poetic. Proiectul „Pe urmele lui Eminescu” se centrează pe sensibilizarea micilor școlari față de opera marelui poet, privit ca un simbol al identității naționale și al valorilor culturale românești.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate unică pentru schimbul de experiență între cadrele didactice, facilitând diseminarea unor metode moderne de predare și promovând colaborarea interinstituțională la nivel județean.


O punte între trecut și prezent

În cadrul simpozionului, participanții au discutat și aplicat tehnici de lucru care au combinat elementele intra-, inter- și transdisciplinare, oferind o abordare integrată a textului eminescian. Lucrările practice realizate de elevi, inspirate din temele poeziei lui Mihai Eminescu, au fost prezentate în cadrul unei expoziții tematice, care a ilustrat creativitatea și sensibilitatea artistică a acestora.

Atmosfera colaborativă dintre profesori a creat un mediu de lucru productiv și inspirațional. Participanții și-au împărtășit ideile, experiențele și strategiile inovatoare, contribuind astfel la dezvoltarea unui set de bune practici care pot fi aplicate în procesul educațional.


Colaborare și organizare

Simpozionul a fost organizat de o echipă dedicată, formată din profesori pasionați de educație și cultură: prof. Anghel Mirela, prof. Ciobotaru Alina, prof. Ciutacu Alina, prof. Chiriță Cană Monica, prof. Colț Rodica, prof. Coman Didina, prof. Dobre Maria, prof. Docea Daniela, prof. Drăghici Daniela, prof. Ghiorghe Alina Loredana, prof. Lazăr Mădălina Violeta, prof. Meiroșu Giorgiana, prof. Merișor Alina și prof. Vasiliu Valentina.

Eforturile depuse de aceștia au transformat evenimentul într-un adevărat model de organizare și colaborare educațională. Energia pozitivă și entuziasmul participanților au fost evidente pe tot parcursul zilei, creând o atmosferă de învățare mutuală și motivație pentru viitoare proiecte similare.

Importanța proiectului în dezvoltarea identității culturale

Proiectul „Pe urmele lui Eminescu” are o valoare inestimabilă pentru educația din județul Brăila, contribuind la păstrarea și promovarea identității naționale prin intermediul operei marelui poet. Acesta nu doar că dezvoltă competențele estetice și creative ale elevilor, dar stimulează și reflecția cadrelor didactice asupra unor metode moderne de predare, care îmbină sensibilitatea artistică cu rigoarea educațională.

Evenimentul de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a demonstrat că, prin colaborare și dedicație, școala poate deveni nu doar un loc de învățare, ci și un spațiu al culturii și al valorilor perene, inspirat de figura emblematică a poetului național.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro