Mergi la conţinutul principal
Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean, îndemn la vaccinare:

”Nu se mai poate! Sunt prea mulți cei care se îmbolnăvesc!”

* numai de la începutul lunii octombrie, peste 2.700 pacienți pozitivi au fost diagnosticați în Spitalul Județean de Urgență Brăila, dintre care aproximativ 30% s-au internat în spital * tot în octombrie, 20% dintre pacienții internați au decedat * managerul Spitalului Județean, care este și medic epidemiolog, susține că singura soluție de a opri valul 4 al pandemiei este vaccinarea

 

Tot mai multe cazuri și decese cauzate de Covid-19 sunt raportate zilnic, spitalele sunt pline de pacienți, la ATI e o luptă continuă pentru supraviețuire, iar lucrurile nu par să evolueze în direcție bună. Situația din acest moment din județul nostru este prezentată de medicul epidemiolog Delia Râșnveanu, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila.

”Este nevoie de încredere în personalul medical! Nu se mai poate! Sunt prea mulți cei care se îmbolnăvesc! Nu știu cât mai putem face față acestui val! De la începutul lunii octombrie am numărat peste 2.700 pozitivi diagnosticați în Spitalul Județean de Urgență Brăila din care aproximativ 30% s-au internat în spital. Toate internările au fost cazuri grave care au necesitat oxigen. Un număr de 173 pacienți dintre cei internați (peste 20%) în octombrie au decedat până acum și doar opt dintre ei erau vaccinați, dar aveau alte afecțiuni. Am făcut eforturi mari pentru a deschide permanent sectoare suplimentare cu paturi pentru confirmați, care s-au umplut imediat. În prezent avem peste 300 paturi cu oxigen care sunt ocupate și peste 400 pacienți internați. La noi nu stau pacienții pe scaune sau pe holuri, dar saloanele sunt pline. Personalul medico-sanitar este epuizat după atâtea luni de activitate continuă și de lupta continuă cu moartea. Medicii sunt aceiași de la începutul pandemiei. Se face tot ce este uman posibil, dar uneori moartea învinge. Au căzut și dintre noi, dar continuăm să luptăm”, a transmis managerul Spitalului Județean.

Medicul Delia Râșnveanu îi îndeamnă pe brăileni să se vaccineze, aceasta fiind singura soluție pentru a opri valul 4 al pandemiei.

Dintre cei vaccinați care au fost depistați pozitivi sunt foarte puțini cei care ajung la spital. Oricât am suplimenta numărul de paturi cu oxigen nu putem face față celor care nu înțeleg că au o posibilitate de a evita spitalizarea: vaccinarea! Da, nu există o protecție 100%! Dar vaccinul protejează față de o formă gravă. Este singură metodă de a preveni internarea în ATI. Este nevoie de încredere în personalul medical care depune toate eforturile pentru a ajuta! Nu suntem perfecți, dar putem asigura o asistență medicală de calitate dacă avem sprijinul vostru. Singura metodă de a preveni o internare cu formă gravă de boală rămâne vaccinarea”, este îndemnul medicului epidemiolog.

Precizăm că, ieri, peste 9.000 noi cazuri Covid-19 au fost raportate la nivel național, din care în Brăila 178. Tot ieri, incidența în județul nostru a ajuns la 8,85 la mia de locuitori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu