Mergi la conţinutul principal

”Nicu Țăranu” a ajuns la închisoare

* în urma apelului la Curtea de Apel Galați, inculpatul N. Iancu, zis Nicu Țăranu, a primit, la data de 8 iunie, condamnarea finală pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și instigare la distrugere * cei doi inculpați, N. Iancu și B.Lucian au fost condamnați în dosarul de șantaj la adresa administratorului unei săli de jocuri

 

 

 

Polițiștii l-au săltat pe ”Nicu Țăranu”, după ce acesta a primit, la data de 8 iunie, pedeapsa finală la Curtea de Apel Galați pentru șantaj și distrugere.

Astăzi, 8 iunie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Pe raza municipiului, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din Brăila, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. ”Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de șantaj și instigare la distrugere. El a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați”, au precizat polițiștii.

Potrivit unor surse judiciare, cel încarcerat este ”Nicu Țăranu”, soluția privind condamnarea fiind postată pe site-ul Curții de Apel Galați. ”Admite apelurile declarate de inculpatul Nedelcu Iancu şi de părţile civile S.C. Magnum Games S.R.L. Constanța şi O. A. împotriva sentinţei penale nr. 196 din 29.11.2022, pronunţată de Judecătoria Făurei în dosarul nr. 5576/196/2021. Condamnă pe inculpatul Nedelcu Iancu la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj (faptă din perioada 15.06.2020-17.10.2020). Condamnă pe inculpatul Nedelcu Iancu, la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la distrugere în formă continuată. (...) Aplică inculpatului Nedelcu Iancu pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor (dreptul de a se deplasa în săli de jocuri de noroc), pe durata executării pedepsei principale. Contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (6 luni închisoare), aplicându-se în final o pedeapsă rezultantă de 3 (trei) ani și 6 (şase) luni închisoare ce va fi executată efectiv. Dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă – Judecătoria Făurei – pentru soluţionarea acţiunilor civile formulate de părţile civile. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. Respinge ca fiind nefondat apelul declarat de inculpatul Bolboceanu Lucian împotriva sentinţei penale nr. 196 din 29.11.2022, pronunţată de Judecătoria Făurei în dosarul nr. 5576/196/2021. Definitivă”, este soluția pronunţată azi, 08.06.2023.

L data de 29 noiembrie, magistrații Judecătoriei Făurei l-au condamnat pe "Nicu Țăranu” la pedeapsa totală de 3 ani și 10 luni închisoare, pentru șantaj și instigare la distrugere, iar inculpatul B. Lucian, pe care interlopul l-a pus să terorizeze victima, a primit 4 ani și o lună închisoare.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, „Nicu Ţăranu” a fost trimis în judecată după ce a încercat să îl determine pe administratorul unei săli de jocuri să îi cedeze dreptul de folosință a unor aparate de jocuri. Acesta l-a pus pe un apropiat de-al său să distrugă mai multe aparate de jocuri, faptele petrecându-se în perioada 18 iulie - 13 octombrie 2020. La data de 23 februarie 2021, Judecătoria Brăila a dispus arestarea inculpatului Iancu N., după cum se arată pe site-ul instanței, acesta fiind acuzat de șantaj și instigare la distrugere, apropiatul său Lucian B. fiind arestat pentru distrugere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro