Joi, 23 ianuarie, ora 18.00, Sala Studio, “Hangița”, adaptare după textul cu același nume de Carlo Goldoni. Coordonator: Zane Jarcu. Distribuția: Cavalerul–Teodor Oancea, Marchizul–Stelian Hornea, Contele–Alexandru Cociug, Hangița–Bianca Nicolae, Ortensia–Irina Băjănică, Dejanira–Aurora Mihalcea,
Fabrițio–Daniel Dan, Sevitorul–Florin Popoiu. Acest spectacol se dorește a fi un debut pentru elevii interpreți într-o microstagiune în cadrul parteneriatului dintre Teatrul”MariaFilotti” și Liceul de Arte”Hariclea Darlee”, fiind producția claselorXI-XII, secția Arta actorului din cadrul Liceului de Arte ”Hariclea Darclee”.
Vineri, 24 Ianuarie, ora 18.00, Sala Mare, ”Scene din viața Mariei Filotti”, de Matei Lucaci Grünberg și Sever Bârzan. Regia artistică - Matei Lucaci Grünberg, scenografia - Andreea Tecla, coloana sonora - Sever Bârzan. DISTRIBUȚIA: Ramona Gângă, Valentin Terente, Monica Ivaşcu, Silvia Tariq, Elena Andron, Dragoş Ioniţă, Sever Bârzan, Acordeon - Mario Robert Ștefan, Vioară - Gabriela Constantin. Pian - Luca Marin, percuție - Marius Iulian Neagu. În alte roluri: Ioana Comșa, Eduard Stan, Maria Caplea, Maria Dinulescu (elevi).
«Viața Mariei Filotti» a fost în sine un spectacol. «Scene din viața Mariei Filotti» își propune să surprindă spiritul unei personalități complexe în contextul istoriei, care este cel puțin la fel de complexe. «Scene din viața Mariei Filotti» este un spectacol biografic comic și trist în același timp, bazat pe viața personală și profesională, a celebrei actrițe Maria Filotti.
Povestea Mariei Filotti, din spectacolul nostru, începe în "La Belle Epoque", traversează cele două războaie mondiale și perioada interbelică și se sfârșește în anul 1956, în plin comunism. Pe parcursul vieții, Maria se intersectează cu figuri importante ca: Aristizza Romanescu, Agatha Bârsescu, Papanel Cantacuzino dar și cu gropari, polițiști, cabiniere și așa mai departe.
Spectacolul, similar cu orice destin, este atât comic, cât și dramatic, diferența fiind făcută la nivelul fiecărui spectator în parte, în funcție de perspectivă.
Veți asista la o succesiune de scene scurte, mai mult sau mai puțin fictive, comice sau dramatice, muzicale sau nostalgice, care împreună, încearcă să ilustreze un portret complicat și spectaculos, dar profund uman, al Mariei Filotti.
Vă recomandăm să râdeți când e de râs și să plângeți când e de plâns.
Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 18.00, Sala Mare, ”TOC TOC”, de Laurent Baffie. Regia: Alex Bogdan, Scenografia: Clara Ștefana, Asistent scenografie: Andreea Burlacu, Afiș: Blanca Doba.
”TOC TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Piesa a devenit rapid un succes în Franța și în alte țări, datorită umorului său inteligent și abordării inovatoare a subiectului. Piesa explorează nu doar aspectele comice ale tulburărilor psihice, ci și modul în care oamenii se pot conecta și sprijini reciproc în ciuda diferențelor lor. Umorul piesei se bazează pe replici inteligente, situații absurde și ironie fină, ce pun în prim-plan complexitatea umană și fragilitatea fiecărui personaj.
Duminică, 26 Ianuarie, ora 18.00, Sala Mare, ”Steaua fără nume”, De: Mihail Sebastian. Regia: Cristian Ban. Scenografie: Cristina Milea. Distribuția: Necunoscuta (Mona) - Corina Borș, Marin Miroiu - Nicholas Cațianis Jr., Radu Udrea - Dan Moldoveanu, Domnișoara Cucu - Monica Ivaşcu, Ispas (șeful gării) - Marcel Turcoianu, Grig (iubitul Monei) - Adrian Ştefan, Eleva Zamfirescu - Blanca Doba, D-na Pascu - Elena Andron, Ichim - Ciprian Chiricheș.
În regia lui Cristian Ban, spectacolul ”Steaua fără nume” valorifică imaginea sensibilității, a tumultului existențial printr-o iubire intangibilă precum celestul. Îmbinarea dintre decorul modern, ușor abstractizat și clasica poveste a lui Mihail Sebastian, conturează un univers binar în care spectatorii vor fi absorbiți. Într-un oraș de provincie, personajele noastre par a duce o viață simplă, încadrată în tipare. Gara este un topos în care timpul devine măsurabil doar pentru cei ce au trăit mereu ancorați în el. Cu toate acestea, prezența pur enigmatică, în aceeași măsură, realistă a profesorului Marin Miroiu, face ca piesa să graviteze în jurul unei stări profunde de neliniște. Viața intelectualului cu scopuri mărețe, reușește să fie zguduită de prezența Monei, o întreagă definiție a senzualității și a misterului feminin. Diferențele de percepție asupra vieții și a statutului social dintre cei doi ajung să fie doborâte de o iubire aproape inexplicabilă, o pasiune orbitoare ce ajunge să se stingă la fel de repede precum o stea căzătoare.
Bilete la spectacolele din acest weekend pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția Teatrală, telefon 0239.613.969. Pentru a fi la curent cu evenimentele și suprizele ce vă așteaptă urmăriți site-ul www.tmf.ro, pagina de Facebook Teatrul “Maria Filotti” și Instagram “Teatrul Maria Filotti”.