”Incendiu” periculos în județul Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

”Incendiu” periculos în județul Brăila

 * este vorba despre un exercițiu tactic desfășurat de ISU Brăila * pompierii, echipajele de ambulanță și echipele SMURD au intervenit rapid într-un  incendiu la un operator economic, salvând trei ”victime”

 

 

 

În data de 29 august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” a organizat şi desfăşurat un amplu exerciţiu tactic în județul Brăila, simulând un incendiu major provocat de o explozie la  operatorul economic PANEBO GAZ SRL – punct de lucru Făurei.

Potrivit scenariului, pompierii brăileni au fost  anunțați despre faptul că,  la hala de încarcare butelii din cadrul firmei PANEBO GAZ SRL - Făurei, a avut loc o explozie, cu posibilitate de extindere  la vasele stocatoare de GPL aflate în apropiere, în interiorul clădirii fiind surprinși trei muncitori. Mai mult, conform scenariului, din cauza fumului degajat vizibilitatea  scăzută a dus la  producerea unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.

Evenimentul a fost semnalat  prin Sistemul Unic 112, impunându-se activarea Grupei Operative de Intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al judeţului Brăila, coodonată de inspector șef  - colonel Ion Cristian.

Conform scenariului, incendiul  a izbucnit ca urmare a unei defecțiuni tehnice la linia de încărcare butelii, care a condus la scăpări de gaz și acumularea acestuia în zonă, și de la o scânteie s-a produs o explozie  cu surprinderea a trei angajați în interiorul unei clădiri.

S-au luat măsuri pentru evacuarea personalului și pornirea instalațiilor de stingere. Fumul dens, degajat în urma incendiului, a redus vizibilitatea din zonă ducând la producerea unui accident rutier între două autoturisme, cei doi conducători auto fiind încarcerați.

Exerciţiul tactic a fost structurat în două situaţii: limitarea și lichidarea unui incendiu, în urma unei explozii, la hala de încărcare butelii din cadrul operatorului economic, cu posibilitate de extindere la vasele stocatoare de GPL aflate în apropiere, căutarea-salvarea a trei muncitori surprinși în interior, descarcerarea a doi conducători auto, rămași captivi ca urmare a producerii unui accident auto, cu implicarea a două autoturisme, provocat de  vizibilitatea redusă din zonă.

 În sprijinul efectivelor ISU Brăila au fost implicate, conform planurilor de cooperare, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Județean Brăila, conducerea și personalul de pe locul de muncă al operatorului economic. .

Concomitent cu aceste operațiuni s-a asigurat menținerea ordinii publice și pătrunderea în zonele de risc a persoanelor neautorizate de către forțele de ordine.

Locuitorii și angajații din zona respectivă au fost informați anterior despre desfășurarea exercițiului, pentru a evita panicarea acestora. Chiar și așa, mulți dintre cei prezenți la fața locului au privit cu interes modul de desfășurare a operațiunilor.

Exercițiul tactic al ISU Brăila, a avut ca scop verificarea activităților specifice ce se desfășoară în sistem integrat de management al situaţiilor de urgenţă, demonstrând încă o dată importanța pregătirii continue a echipelor de intervenție și colaborarea eficientă între diversele structuri implicate în gestionarea situațiilor de urgență, ajutând totodată la   îmbunătățirea capacității de răspuns în cazuri reale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro