Mergi la conţinutul principal

”Hai pe net!” – atelier pentru folosirea calculatorului și a internetului dedicate adulților

• organizat de Biblioteca Județeană, în cadrul acestui atelier adulții vor învăța să folosească calculatorul, să navigheze pe internet, să comunice prin e-mail, să-și plătească facturile și taxele online • înscrierile se fac la sediul bibliotecii, prin e-mail sau online, cursurile urmând să înceapă pe 25 octombrie

 

”Hai pe net!” - Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila anunță că organizează, începând cu 25 octombrie 2022, ateliere de alfabetizare digitală pentru adulții care întâmpină diferite probleme specifice mediului online sau în folosirea oricărui tip de dispozitive.

”Invităm la bibliotecă pe toți cei interesați să învețe să folosească calculatorul, să navigheze pe Internet, să comunice prin e-mail, să-și plătească facturile și taxele online. Participanții pot alege să parcurgă unul sau mai multe ateliere în funcție de interesele și nevoile personale, dar și de nivelul de competențe digitale”, anunță instituția printr-un comunicat de presă.

Înscrierile se fac la sediul bibliotecii din Piața Poligon, nr. 4, la Punctul de Înscriere, la telefon 0239/611292 (int.1), pe e-mail: bjpi@bjbraila.ro sau pe site-ul instituției www.bjbraila.ro, la secțiunea "Întreabă bibliotecarul".

Coordonatorul atelierelor este Cătălin Rîșnoveanu, bibliotecar.

 

Biblioteca Județeană Brăila – centru digital

Atelierul ”Hai pe net!” destinat adulților este primul proiect pe care Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila îl derulează în calitate de centru digital. Din această toamnă, instituția brăileană face parte din Rețeaua de centre digitale din România, o inițiativă desfășurată în cadrul Proiectului național de educație și incluziune socială ”Împreună în România Digitală”.

”În calitate de centru digital, Biblioteca brăileană își propune să îi susțină pe cei care nu au competențe digitale de bază, oferind acces la tehnologie, internet și activități educaționale. Ne dorim să nu lăsăm în urmă cele mai vulnerabile categorii sociale, de aceea vom oferi gratuit cursuri de tipul: navigare în siguranță pe internet, cunoștințe digitale pentru angajare în diverse job-uri, completarea de cereri online către instituții, plata utilităților și a impozitelor online etc. Ritmul digitalizării, accentuat și de pandemie, în diferite zone precum educație, sănătate, servicii sociale sau servicii publice, impune competențe digitale minime pentru a nu conduce la inegalități sociale importante. În România, principalele preocupările de până acum s-au canalizat către dezvoltarea abilităților de nivel avansat, precum dezvoltarea de software sau inteligență artificială și sporadic sau deloc spre incluziune digitală, prin alfabetizarea digitală a tuturor categoriilor de cetățeni”, transmite Biblioteca Județeană.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro