Mergi la conţinutul principal

”Green Cat”, catamaran ce adună deșeurile plutitoare de pe Dunăre, lansat la apă de echipa de robotică ”Helix” din cadrul Bibliotecii Județene

* lansarea oficială la apă a cataramanului ”Green Cat” are loc sâmbătă, la ora 10.00, pe Faleza Dunării, în zona portului cu ambarcațiuni de agreement * construcția sa este parte a proiectului “Dunăre fără plastic”, proiect ce urmărește reducea poluarii cu plastic a apelor Dunării în orașele Tulcea, Brăila și Galați

 

 

 

Deșeurile de pe Dunăre vor fi acum adunate de cataramanul ”Green Cat”. Este vorba despre o unitate proiectată pentru a colecta deșeuri plutitoare/peturile din apele curgătoare și este controlat prin radio-comandă. Controlul acestui dispozitiv a fost realizat de echipa de robotică "Helix" din cadrul Makerspace-ului Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila. ”Green Cat” va fi lansat la apă în acest weekend.

”Dunărea fără plastic este un scop, nu doar un proiect! Vă invităm sâmbătă, 26 martie 2022, începând cu ora 10.00, pe faleza Dunării din Brăila în zona portului cu ambarcațiuni de agrement, unde va avea loc lansarea oficială la apă a catamaranului “Green Cat”, transmite Biblioteca Județeană.

Construcția ”Green Cat” este parte a proiectului “Dunăre fără plastic”, proiect care urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării în orașele Brăila, Galați și Tulcea. Proiectul este derulat de Asociația "Parteneriatul Global al Apei" în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Organizația Națională Cercetașii României, Asociația "Global Project", Asociația CSR Nest, Grupul de inițiativă locală "Creionăm viitorul" și Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila. Proiectul face parte din programul „Cu apele curate”, implementat cu sprijinul Lidl România.

Un video în care cataramanul ”GreeN Cat” este ”pus la treabă” poate fi vizionat la acest LINK.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro