Mergi la conţinutul principal

”Gândește global, acționează local!” – proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic ”Mihail Sebastian”

Toamna anului școlar 2022- 2023 începe pentru Liceul Teoretic ”Mihail Sebastian” cu un inedit proiect educațional Erasmus+, KA 1 – mobilități ale cadrelor didactice, cu titlul ”Gândește global, acționează local!” (nr.de referință 2022 – 1- RO01 – KA122- SCH – 000070310), având un buget aprobat de 16.260 euro și care se va desfășura pe parcursul a 16 luni, din august 2022, până în decembrie 2023.

În cadrul acestui proiect educațional, șase cadre didactice vor participa în perioada 17 -23 octombrie 2022, la un stagiu de formare la Lisabona, Portugalia, cu titlul „Environmental Education – Small Actions with Big Impacts”, în vederea dobândirii de cunoștiințe, metode și tehnici,  ce vor fi aplicate în cadrul activităților curriculare și extracurriculare și vor conduce la adoptarea unui comportament responsabil și activ, privind problematica mediului, atât  la nivelul școlii, cât și al comunității locale, până în decembrie 2023.

Prin schimbul de bune practici cu profesori din alte țări și școli din Europa, cadrele didactice din Liceul Teoretic ”Mihail Sebastian” urmăresc deprinderea folosirii unor instrumente și mijloace de învățare creative, care să prioritizeze dimensiunea sustenabilă a activităților ecologice, multe dintre acestea urmând a fi integrate în procesul educațional al școlii.

Activitățile ce vor fi derulate ulterior mobilității cadrelor didactice, mai cu seamă în ”Săptămâna Verde”, vor viza 370 elevi și 25 profesori și vor include: lecții deschise, activități de reciclare și refolosire a deșeurilor, acțiuni de ecologizare a perimetrului școlii, realizarea unei grădini verticale din materiale reciclabile, precum și realizarea unor videoclipuri și materiale multimedia, care să reflecte fidel problemele de mediu cu care se confruntă comunitatea locală, precum și eventuale soluții ale acestora.

Proiectul pe care îl avem în derulare reprezintă și o oportunitate de a genera experiențe și noi contexte pentru viitoare proiecte strategice Erasmus+. Prin parteneriatele pe care le vom stabili cu autoritățile locale și diferite instituții relevante pentru obiectivele proiectului, vom crea premisele corecte obținerii rezultatelor educaționale propuse, măsurabile la nivelul unității de învățământ.

Prof. Mihaela ROȘU

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro