Mircea Geoană Geoană s-a prezentat la Curtea de Apel București și a declarat în fața magistraților că nu cunoaște detalii despre finanțarea campaniei sale electorale la alegerile prezidențiale din 2009, pe motiv că nu s-a ocupat personal. El a mai spus că Trezoreria partidului este cea care a coordonat strângerea de fonduri pentru campania sa.
Întrebat dacă îl cunoaște pe Ioan Niculae, magnatul suspectat că ar fi contribuit ilegal la campania sa, Mircea Geoană a răspuns că "îl știu întâmplător, din situații sociale, când mă aflam în vacanță, la mare, și ne-am salutat".
Geoană a mai declarat că nu a negociat niciodată cu Ioan Niculae și că nu i-a promis că îi va face favoruri dacă va ajunge președintele României. Judecătoria Sectorului 1 București i-a achitat, pe fond, în acest dosar, pe Ioan Niculae și Gheorghe Bunea-Stancu, președinte al Consiliului Județean Brăila, dar DNA a contestat soluția la Curtea de Apel București.
Ancheta DNA
În dosarul finanțării campaniei lui Mircea Geoană, procurorii DNA au investigat o sponsorizare de 700.000 de mii de lei, circa 150.000 de euro, dată de Ioan Niculae către PSD. Sum atotală trebuia să fie de un million de euro. Partenerul de discuții cu miliardarul era Bunea-Stancu. Pentru modul modul în care urma să se facă aceste plăți, Niculae a fost direcționat către Ionuț Costea- cumnatul lui Mircea Geoană și fost președinte al Eximbank. Niculae a refuzat să discute cu acesta, și atunci a fost direcționat către Hrebenciuc. Banii au fost dați folosindu-se drept paravan un contract încheiat între societatea controlată de Ioan Niculae - Interagro şi Insomarl. Acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legală destinaţiei reale a sumelor de bani, şi anume finanţarea unui partid politic cu încălcarea dispoziţiilor legale.
Sursa. www.evz.ro