Mergi la conţinutul principal

”Cinste Armatei Române” – expoziție documentară realizată cu ocazia Zilei Armatei Române

• expoziția poate fi vizionată la Secția Împrumut Carte pentru Adulți în perioada 25 octombrie - 13 noiembrie 2022

 

Ieri, 25 octombrie, s-a sărbătorit Ziua Armaei Române, eveniment marcat de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila prin organizarea expoziției "Cinste Armatei Române", care conține documente din colecțiile sale și sunt disponibile pentru împrumut.

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Pe parcursul istoriei moderne, armata română a contribuit din plin la toate marile realizări ale națiunii române din secolele XIX și XX, de la Unirea Principatelor din 1859 la Războiul de Independență, Războiul de Întregire, al Doilea Război Mondial, până la Revoluția din Decembrie 1989.

Ziua Armatei României este marcată prin arborarea Drapelului național la sediile instituțiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și prin organizarea de ceremonii militare și activități comemorative în garnizoanele din țară, în teatrele de operațiuni și în țările în care România are acreditați atașați ai Apărării. Militarii români din teatrele de operațiuni sărbătoresc, de asemenea, Ziua Armatei României prin organizarea unor ceremonii militare și a unor activități culturale și sportive, la care vor fi invitați și reprezentanți ai statelor partenere.

Forțele Armatei Române sunt formate din trei categorii de arme: Forțele Terestre, Forțele Aeriene, Forțele Navale, aflate sub comanda Statului Major al Apărării, direct subordonat Ministerului Apărării Naționale. Pe timp de război, Președintele României este comandatul suprem al Forțelor Armatei. Ziua de 25 Octombrie este, prin urmare, una dintre cele mai importante aniversări naționale în care poporul român își omagiază armata, faptele ei de arme și de omenie și îi cinstește pe toți cei care au onorat sau onorează haina militară cu însemnele statului român și sunt în slujba patriei și a valorilor care fac din România o țară implicată și respectată în NATO și UE.

”Expoziția este organizată de Florentina Petcu, bibliotecar și poate fi vizionată la Secția Împrumut Carte pentru Adulți în perioada 25 octombrie - 13 noiembrie 2022. Vă așteptăm!”, transmite Biblioteca Județeană.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro