Mergi la conţinutul principal

”Capcane” pentru cumpărători, la piața ”Doi Cocoși” din Chercea

• locatarii zonei se plâng că gropile formate în asfalt, din dreptul magazinelor care încă mai funcționează în această piață de cartier, au ajuns să reprezinte un pericol, în special pentru persoanele vârstnice  • conducerea  APT spune că respectiva piață este prinsă într-un program de investiții pentru reparații • nu se știe, însă, când  vor începe lucrările

 

Ca și alte piețe de cartier din Brăila, ”Doi Cocoși”, de pe strada Comuna din Paris, cartierul Chercea, mai este piață doar cu numele, pentru că de ani de zile nu se mai vând la tarabe legume și fructe, din lipsă de comercianți. Activitatea de comerț continuă, totuși, datorită unor magazine alimentare care încă își desfășoară activitatea. Locatarii zonei se plâng, însă, că pentru a ajunge la respectivele magazine riscă să își rupă picioarele în gropile apărute pe platoul pieței, gropi pe care nu se grăbește nimeni să le astupe.

Zilele trecute, am primit o sesizare pe această temă de la unul dintre locatarii în cauză. “Bună ziua! Avem și noi o problemă, în Chercea, la Piața «Doi Cocoși». Sunt două magazine alimentare, iar la unul dintre ele, în dreptul magazinului, asfaltul este spart, formându-se gropi. Mama și încă patru  vecine, persoane pe care le cunosc,  au căzut. Mama s-a julit la față, o vecină și-a fracturat piciorul, o altă vecină a avut fața extrem de vânătă, iar azi dimineață o altă vecină și-a rupt mâna. Nu știm unde să ne adresăm. Patroana magazinului alimentar spune ca e domeniu public și nu poate asfalta (jumătate de piața este peticită”, ne-a transmis cititorul nostru.

La fața locului, reporterul nostru a vorbit cu vânzătoarea magazinului în fața căruia se află denivelările, iar aceasta a spus că, într-adevăr, zona respectivă ”pune oamenii în dificultate, mai ales pe cei în vârstă”. Mai mult, aceasta confirmă că ”au fost destule situații  în care cei bătrâni au alunecat ori s-au impiedicat”  în zona amintită, ceea ce confirmă și susține sesizarea cititorului nostru.

Conducerea Administrației Piețelor și Târgurilor Brăila promite că situația se va rezolva, cu puțină șansă chiar pe parcursul acestui an. ”Avem  toate piețele  de cartier pe lista de priorități, inclusiv  Doi Cocoși, unde trebuie reparat acel platou. Pe lângă această piață din Chercea, mai avem două piețe de cartier în Radu Negru - Biserica și piața Centrală - și piața Libelula  din Viziru. Chiar dacă sunt piețe mici, cu aflux redus de cumpărători, sunt prinse într-un program de investiții, pentru reparațiile și reabilitările necesare pentru fiecare în parte”, ne-a declarat Meluța Drăguț, directorul APT. Aceasta nu a putut să precizeze când anume vor începe lucrările în piețele respective, argumentând că deschiderea șantierelor depinde de cât de repede vor fi organizate și finalizate licitațiile pentru contractarea constructorilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro