Mergi la conţinutul principal

”Bunici fără nepoți, nepoți fără bunici!”

* acesta este titlul unui proiect pentru seniorii din Brăila organizat de Fundația ”Lumina” și finanțat de Fundația Regală Margareta a României prin Fondul pentru Vârstnici * timp de șase luni, 50 de vârstnici din Brăila vor beneficia de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu și de alimente în valoare de 66 lei/lună

 

Sfârșitul verii a adus un strop de bucurie pentru 50 de vârstnici din Brăila care se luptă cu boli cronice, singurătate și sărăcie. Este vorba despre proiectul ”Bunici fără nepoți, nepoți fără bunici!”, implementat de Fundația ”Lumina” Brăila și finanțat de Fundația Regală Margareta a României prin Fondul pentru Vârstnici.

Prin acest proiect, ONG-ul brăilean a obținut o finanțare de 19.776 lei, sumă cu care timp de șase luni cei 50 de vârstnici vor beneficia de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu și de alimente în valoare de 66 lei/lună. Este o sumă mică, însă pentru acești bunici care trăiesc din pensii mizere, de câteva sute de lei, orice leuț în plus e bine venit. Alimentele vor fi distribuite la casele lor prin implicarea a 10 tineri, beneficiari ai Centrului de tranzit al Fundatiei ”Lumina”. De altfel, unul dintre obiectivele proiectului ”Bunici fără nepoți, nepoți fără bunici!” vizează să aducă comunității o abordare intergenerațională, propusă de Fundația Regală Margareta a României, care constă în cooptarea tinerilor din centrul de tranzit al Fundației ”Lumina” Brăila, provenind din centre de plasament, ca voluntari în sprijinul vârstnicilor vulnerabili.

La final, la sediul din Brăila al ONG-ului se va organiza și un eveniment dedicat seniorilor pentru ca aceștia să se bucure de activitățile specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv de darurile tradiționale. Evenimentul va fi inedit prin faptul că vor participa și elevi din școlile brăilene, invitați pentru a împărtăși aceste momente cu ”bunicii fără nepoți”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro