Mergi la conţinutul principal

”Bullying-ul nu este amuzant”. Polițiștii au stat de vorbă cu elevii

* polițiștii au desfășurat acțiuni în incinta mai multor unități de învățământ și au angrenat elevii în proiecte menite să reducă violențele fizice și psihologice * mesajul transmis de polițiști, dar și prin vocea elevilor brăileni, a fost unul singur: “Stop Bullying!”

 

Pentru prevenirea faptelor violente în școli, polițiștii brăileni au demarat proiecte în care mesajul a fost unul clar, acesta fiind transmis și prin vocea elevilor brăileni: “STOP BULLYING!”. Elevii au participat la un concurs și au făcut afișși clipuri video prin care au transmis mesaje de descurajare a violenței fizice și psihologice

Echipele de specialiști și parteneri instituționali ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila au continuat activitățile la nivelul celor patru unități brăilene de învățământ, nominalizate în cadrul Proiectului pentru reducerea violențelor fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române - Direcția Siguranța Școlară, cu desfășurare până la sfârșitul acestui an școlar.

Astfel, IPJ Brăila a demarat următoarele proiecte:

 - Proiectul pentru reducerea violențelor fizice și psihologice ”Bullying-ul nu este amuzant” cu derulare la Liceul Tehnologic ,”Anghel Saligny”  Brăila;

- Proiectul pentru reducerea violențelor fizice și psihologice ”Școală fără violență” cu derulare la școala Gimnazială ”Petre Carp” Tufești;

- Proiectul pentru reducerea violențelor fizice și psihologice ”Copilărie fără bullying” cu derulare la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” Măxineni

- Proiectul pentru reducerea violențelor fizice și psihologice ”Mesagerii antibullying - You are not alone!” cu derulare la școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Brăila.

Acestea se derulează cu implicarea Inspectoratului școlar Județean Brăila, Primăriei Municipiului Brăila, Primăriei Comunei Măxineni și Primăriei Comunei Tufești.

 

Mesaje antibullying

Potrivit polițiștilor, în cadrul acestor proiecte, la nivelul fiecărei unități școlare participante a fost organizat un concurs în care elevii de gimnaziu ai fiecărei clase au elaborat câte un afiș și un clip video prin care au transmis mesaje de descurajare a violenței fizice și psihologice în unitatea de învățământ.

știgători la etapa pe școală a concursului au fost: clasa a VIII-a A din cadrul Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” Brăila; clasa a V-a A din cadrul școlii Gimnaziale “Petre Carp” Tufești; clasa a VIII-a A din cadrul Liceului Tehnologic “Matei Basarab” Măxineni; clasa a VI-a A, din cadrul școlii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” Brăila.

La etapa județeană au fost nominalizați elevii clasei a VI-a A, din cadrul școlii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” Brăila, iar materialele elaborate au participat la etapa națională a concursului. “Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și partenerii instituționali, precum  Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului Brăila, Primăria Comunei Măxineni și Primăria Comunei Tufești, în calitate de organizatori ai concursului, au premiat elevii fiecărei clase câștigătoare, din cadrul școlilor arondate, pentru implicarea de care au dat dovadă, pentru efortul pe care l-au depus să devină «vocea elevilor brăileni» în ceea ce privește lansarea de mesaje descurajatoare a violenței în școala românească, dar și pentru maniera originală și creativă de exprimare a acestora”, au transmis polițiștii.

Până la sfârșitul acestui an școlar, echipele de profesioniști din cadrul instituțiilor partenere vor desfășura activități specifice în cadrul proiectelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro