Mergi la conţinutul principal

”Biblioteca Digitală a Brăilei”, cel mai nou proiect al Bibliotecii Județene

* printr-un simplu click puteți accesa o multitudine de cărți vechi românești, manuscrise, cărți poștale, fotografii, hărți, titluri de bibliografie școlară, medalistică, ziare și reviste, articole, ziare vechi brăilene și naționale * Biblioteca Digitală este disponibilă pe site-ul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”

 

 

 

Utilizatorii de internet au acces gratuit și deschis la ”Biblioteca Digitală a Brăilei”, cel mai „tânăr” proiect al Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”! Informațiile sunt organizate pe domenii de interes astfel: cărți vechi românești, manuscrise, cărți poștale, fotografii, hărți, bibliografie școlară, medalistică, ziare și reviste, articole, ziare vechi brăilene și naționale etc.

”Deși activitatea de digitalizare a colecțiilor a început cu mulți ani în urmă, dezideratul de a oferi publicului nostru o accesare cât mai ușoară și rapidă a documentelor aflate în domeniul public s-a concretizat în anul 2022. Acum se poate regăsi o serie diversă de documente digitizate de tip text, imagine, audio sau video, copii digitale fidele ale documentelor aflate în patrimoniul instituției, prelucrate astfel încât să poată fi consultate pe loc, de oriunde, oricând, doar cu un click distanță. Biblioteca Digitală a Brăilei este dinamică, în fiecare zi se adaugă noi și noi obiecte digitale care sperăm să trezească interesul tuturor celor care vor accesa aceste colecții virtuale. Biblioteca depune eforturi pentru a-și deschide colecțiile cât mai larg posibil publicului de pretutindeni, în scop de cercetare, educație sau simplă curiozitate”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.

Biblioteca Digitală a Brăilei poate fi accesată la următorul link: https://toread.bjbraila.ro/opac/searchnew

 

 

 

Vă dorim lectură digitală cât mai plăcută și folositoare!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro