Mergi la conţinutul principal

”Și eu știu să scriu!” – Concurs național adresat copiilor talentați

• concursul este dedicat copiilor de 7-14 ani, iar înscrierea participanților se face în perioada 12 februarie – 12 martie 2024

 

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila organizează Concursul Național de Creație LiterarăȘi eu știu să scriu!”, ediția a IV-a, cu scopul de a descoperi și promova copiii talentați cu aptitudini în domeniul literaturii (poezie și proză scurtă).

Concursul este dedicat copiilor de 7-14 ani, iar conform regulamentului înscrierea participanților se face în perioada 12 februarie – 12 martie 2024 prin formularul google https://forms.gle/yVkxxbC1vzqUAGko6.

Temele de concurs propuse sunt:

- Poezie: „Bunicii mei” sau „Școala mea”, la alegere;

- Proză: „Să ne imaginăm!” (povestiri science-fiction), „Copilăria, paradisul vieții” sau „Zâmbetul unește” (povestiri umoristice, întâmplări hazlii), la alegere.

- Scenarii de teatru scurt: temă liberă.

Creațiile literare vor fi tehnoredactate pe format A4, fișier Word, font Times New Roman, corp 12, cu diacritice, la un rând, alb-negru, obligatoriu în limba română, maxim 3 pagini. Pentru concurs este obligatoriu ca textele să fie originale și să nu fi fost publicate pe rețelele de socializare, în reviste școlare etc.

Criteriile de evaluare: corectitudinea exprimării (ortografie, punctuație), impactul mesajului transmis, gradul de complexitate al lucrării, creativitatea (limbaj figurat, imagini artistice), originalitatea temei, respectarea normelor de tehnoredactare.

”În vederea inițierii unui atelier de lucru vă recomandăm să schițați creațiile într-o ciornă și să le trimiteți pe adresa lica_barbu55@yahoo.ro, urmând să primiți îndrumări și sugestii constructive. Pe pagina Facebook ,,Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă” vom deschide o rubrică specială privind ,,Arta de a scrie” și ,,Arta de a citi” prin care dorim să vă oferim ajutor”, transmite Biblioteca Județeană.

Lucrările, împreună cu acordul părinților, vor fi trimise în format electronic / scanat pe adresa de email sectiacopiibjbraila@gmail.com, cu mențiunea pentru concursul „Și eu știu să scriu!”. Data limită de depunere a lucrărilor: 12 martie 2024.

Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare secțiune de către un juriu format din oameni de cultură, scriitori și jurnaliști. Lucrările aferente celor două premii întâi vor fi publicate în revista tipărită „Ex Libris”.

Coordonatorii concursului sunt Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar și Lică Barbu, prozator.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro