Mergi la conţinutul principal

“Ziua Marelui NU” sărbătorită la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică

• cu această ocazie, a fost organizată şi expoziţia de broderie tradiţională elenă

 

Duminică, 28 octombrie, membrii şi simpatizanţii Asociaţiei Culturale Filo-Elene “Eleftheria” au sărbătorit Ziua de 28 Octombrie, considerată cea de-a doua Zi Naţională a Greciei. Evenimentul a fost organizat la Centrul de Informare şi Promovare Turistică, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila şi Organizaţia Lykeion ton Ellinidon Kalymnos, Grecia.

Publicul prezent a avut ocazia să afle informaţii legate de însemnătatea zilei de 28 Octombrie 1940, care a rămas în istorie drept Ziua Demnităţii sau Ziua Marelui NU, în care poporul elen, prin vocea premierului de atunci, Ioannis Metaxas, a refuzat pătrunderea trupelor italiene pe teritoriul Greciei, chiar dacă acest lucru a avut drept consecinţă intrarea ţării lor în război.

Cu această ocazie, a fost organizată şi expoziţia de broderie tradiţională elenă conţinând obiecte realizate de membrele atelierului de broderie

“Suflet elen”.

“Artizanatul, arta populară, sunt expresia cea mai curată, sinceră a valorilor şi credinţelor unui popor. Descoperirea şi cunoaşterea tradiţiilor minorităţii elene nu trebuie considerată o ofensă la adresa celor româneşti, ci o formă de respect pentru elenii care au contribuit la dezvoltarea socio-economică a oraşului nostru. Aici, la Brăila, dar şi în Balcani, atât românii, cât şi elenii, au împărţit un spaţiu comun, o istorie comună, o credinţă comună, tocmai de aceea ar trebui să reînvăţăm să construim între noi punţi, în loc de ziduri. Avem onoarea ca acest eveniment să fie organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, căreia îi mulţumim pentru sprijin, dar şi cu organizaţia Lykeion ton Ellinidon Kalymnos din Grecia, o organizaţie prestigioasă cu o vechime de peste 100 de ani dedicată păstrării şi promovării tradiţiilor elene”, ne-a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, Laura Haraga, membră a organizaţiei.

Evenimentul s-a încheiat cu un buchet de dansuri tradiţionale elene, interpretate de copiii Ansamblului Pandora Junior din cadrul Asociaţiei Culturale Filo-Elene”Eleftheria”, îndrumaţi de Constantin Haraga, Preşedintele Aociaţiei şi membru al Consiliului Internaţional al Dansului, CID-UNESCO.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro