“Viziru are nevoie de o echipă care să schimbe faţa comunităţii” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

“Viziru are nevoie de o echipă care să schimbe faţa comunităţii”

• este de părere Gheorghe Untaru, viceprimar al comunei Viziru din partea PNL, în prezent primar interimar până la alegerile din 11 iunie • el consideră că Victor Doagă este cea mai bună variantă pentru Viziru, pentru că are şi experienţa necesară, dar şi vrea să facă treabă pentru comunitate

 

Născut în comuna Viziru şi convins că locul său este aici, Gheorghe Untaru este actualul viceprimar al comunei. Absolvent al şcolii din Lanurile şi al Liceului Agro-Industrial Brăila, a lucrat timp de 27 de ani la Vinalcool, apoi la Cereal Com Brăila, unde a îndeplinit funcţia de şef-depozit Viziru. Este absolvent al Facultăţii de Inginerie Agricolă Galaţi şi a susţinut examenul de licenţă la Facultatea de Agronomie de la Iaşi, cu o medie care a demonstrat seriozitatea şi aplecarea către ingineria agricolă.  A lucrat, din 2008, în ultimii opt ani, consilier personal la Primăria Viziru şi viceprimar 2012–2017. Este căsătorit şi are doi copii: băiatul lucrează deja în Germania, iar fata este şi ea pe picior de plecare. “Am fost un om corect, un om onest, aşa că nu am adunat averi şi nu am putut să-mi ajut îndeajuns copiii. Au ales să plece în străinătate. Speranţa mea este că domnul Doagă va ajunge primar şi că vom face împreună echipă, să reuşim să relansăm comuna şi să ni se întoarcă tinerii acasă”, spune Gheorghe Untaru. 

 

- Domnule Untaru, sunteţi viceprimar, cunoaşteţi bine comunitatea. Ce lipseşte comunei Viziru în acest moment?

 

- Cred că cel mai mult lipseşte un om implicat, lipseşte o echipă care să tragă împreună pentru binele comunei. La alegerile de anul trecut, PNL, partid din care şi eu fac parte, a venit cu o propunere foarte bună, cu domnul Vasile Visalon. Împreună, începusem să mişcăm nişte lucruri, dar, din păcate, dumnealui s-a îmbolnăvit şi s-a retras. Acum este nevoie de un om ca domnul Victor Doagă, un om cu experienţă la primărie şi care ştie să vorbească şi să asculte oamenii. O să facem o echipă care o să schimbe faţa comunităţii. Eu sunt un om de echipă şi cred că am demonstrat acest lucru.

 

- Se împart banii la Viziru în funcţie de culoarea politică?

- La distribuţia bugetului pe acest an putem vorbi despre o noutate la Viziru. Am plecat tocmai de la ideea că, într-o comunitate, nevoile oamenilor nu au culoare politică. Aşa că, la întocmirea bugetului, în premieră, au fost chemaţi toţi consilierii, indiferent din ce partid fac ei parte, şi li s-a cerut părerea despre proiecte. Fiecare a venit cu propunerea lui, cu propriile priorităţi, cu propria viziune. Am chemat şi Puterea, şi Opoziţia. Am analizat toate propunerile şi le-am selectat pe cele care  au urmări benefice asupra unui număr cât mai mare de oameni şi pe cele care rezolvă problemele cele mai urgente. Împreună, am propus proiectele şi le-am aprobat. Şi am mai făcut ceva: am împărţit banii în proporţii corecte şi la Viziru, şi la Lanurile. În ambele sate trebuie rezolvate problemele, nu doar în Viziru, pentru că este în centru, cum s-ar spune.

 

- Care sunt cele mai importante proiecte pentru acest an?

Cu siguranţă că cel mai amplu proiect îl reprezintă asfaltarea străzilor, un obiectiv pe care ni-l dorim, pentru a avea condiţii civilizate. În Viziru, din cele 56 de străzi din localitate, zece kilometri vor avea asfalt. La fel, în Lanurile, va fi asfalt pe încă şapte kilometri. Asta înseamnă aproximativ 800 de gospodării din Viziru şi Lanurile care vor avea asfalt până la poartă. Reprezintă cam 40% din lungimea totală a drumurilor din comună. După ce investiţia va fi încheiată, cu ce s-a mai realizat şi anterior, vom putea spune că doar 20% dintre drumurile comunale rămân neasfaltate. În paralel, sunt bucuros că, încă din semestrul I al anului 2017, am demarat lucrările la amenajarea pieţei şi a târgului Viziru, un proiect care va veni în sprijinul producătorilor autohtoni, dar am început şi amenajarea a trei miniparcuri, unde copiii, părinţii lor, tinerii să îşi poată petrece timpul.

     


    Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


     

     
     

    • Director general: Monica Paraschiv

    • Director: Silvia Preda

    • Şef departament publicitate: Sorin Preda

    • Redactor Şef: Florentin Coman

    • Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

    • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
    • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
    • E-mail: redactie@obiectivbr.ro