Mergi la conţinutul principal

“Un altfel de mărțișor”, spectacol artistic la cămine de bătrâni, pus în scenă de formația Penitenciarului Brăila

formația penitenciarului, coordonată de comisar șef Simona Kober, din cadrul Serviciului Educație - Reintegrare Socială, a marcat simbolic Ziua de 1 Martie și “Ziua Internațională a Femeii” • persoanele private de libertate au susținut spectacole de muzică ușoară și populară dedicate femeii la Căminul de persoane Vârstnice Lacu Sărat Brăila, Căminul de bătrâni Armonia Parc și Căminul de bătrâni Sfântul Petru Brăila

 

”Un altfel de mărțișor!”. Formația Penitenciarului Brăila – DRINAGO, coordonată de comisar șef Simona Kober din cadrul Serviciului Educație  - Sector Reintegrare Socială a marcat simbolic Ziua de 1 Martie și “Ziua Internațională a Femeii”. Deținuții au susținut, în ziua de 28 februarie, momente artistice (spectacol de muzică ușoară și populară) dedicate femeii,  la Căminul de persoane Vârstnice Lacu Sărat Brăila, Căminul de bătrâni Armonia Parc și Căminul de bătrâni Sfântul Petru Brăila. “Semnificația zilelor de 1 și 8 Martie pentru persoanele private de libertate este similară rezonanței acestei zile dincolo de zidurile unei unități de detenție, întrucât femeia este o prezență activă în viața tuturor. Impactul pozitiv asupra persoanelor private de libertate, diversitatea și valorificarea abilităților artistice duc la dezvoltarea comportamentelor prosociale față de semeni. Spectacolul a fost special conceput pentru a ușura povara grea a singurătății din sufletele bătrânilor asistați, aducându-le măcar un zâmbet, o bucurie oricât de mică.

Evenimentul face parte din demersul complex inițiat în vederea sensibilizării opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deținuților, categorie vulnerabilă din punct de vedere social”, a precizat purtătorul de cuvânt al penitenciarului Brăila, Simona Kober.

Potrivit reprezentanților unității de detenție, scopul activităților desfășurate este de conștientizare a opiniei publice privind importanța reintegrării sociale a acestora prin organizarea și susținerea de activități care implică identificarea și valorificarea talentului, a înclinațiilor artistice ale persoanelor aflate în mediul de detenție, ca premisă esențială în creșterea gradului de siguranță comunitară.

Activitățile susținute au reprezentat o bună oportunitate de cunoaștere și demonstrare a potențialului creativ al deținuților, având în vedere faptul că deținuții aparțin comunității, reinserția socială presupune un efort comun, atât din partea penitenciarului, cât și din partea comunității locale. Astfel, este necesar ca pe lângă demersurile realizate de sistemul penitenciar (prin intervențiile realizate cu persoanele custodiate în perioada executării unei pedepse privative de libertate) să beneficieze de suportul și concursul organizațiilor locale, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar și de beneficiari ai întregului proces de reinserție socială”, a mai explicat sursa citată.

Mesajul persoanelor private de libertate: Și noi suntem oameni. Și noi avem o latură sensibilă, și noi plângem, și noi râdem, chiar dacă suntem aici. Orice om, oricât ar fi de rău, are undeva acolo în inimă ceva bun. Orice om”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro