Mergi la conţinutul principal

“Un înger de Crăciun”, ediția a treia. De sărbători, dăruiește magie!

* Asociația “Pentru Adevăr” și cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” vă invită și în acest an să fiți “îngeri de Crăciun” pentru un copil mai puțin norocos * chiar dacă acum trebuie să respectăm anumite reguli și să fim foarte atenți în ceea ce privește distanțarea socială, cu puțin praf magic, Moș Crăciun va putea ajunge la casele mai puțin călduroase și luminoase * primele scrisorele cu dorințele copiilor au sosit deja, iar cei care vor să îl ajute pe Moș să le pună cadourile sub brad sunt invitați să trimită un mail pe adresa uningerdecraciun@gmail.com

 

Tic-tac, tic-tac! Se apropie cu pași repezi cele mai așteptate sărbători ale anului. Dacă vreți să știți exact cât timp a mai rămas până la Crăciun, întrebați un copil! El știe câte zile, ore și minute mai sunt până când Moș Crăciun va veni. Toți prichindeii și-au făcut calculele și, după un an în care au fost cuminți, s-au străduit să învețe bine la școală și și-au ajutat părinții, știu sigur că sunt pe lista copiilor cuminți a Moșului. Așa că e de înțeles că abia așteaptă noaptea de 24 decembrie pentru a vedea ce cadou le-a lăsat sub brad. Și tare se vor mai bucura că și în acest an Moș Crăciun le-a împlinit dorințele! Din păcate, chiar dacă au făcut tot ce le-a stat în putință ca Moșul să îi țină minte, la unii copii simpaticul bătrânel nu ajunge. Poate l-a lăsat memoria?! Fiind bătrân, mai uită și el unele lucruri. Trebuie să-l înțelegem... și să-i venim în ajutor!

Uite, Moșule, Asociația “Pentru Adevăr” și cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” știu niște copii foarte simpatici care abia așteaptă să ajungi și pe la casele lor. Locuiesc în județul Brăila, la țară, sunt extrem de buni și de cuminți, le place mult la școală și tare fericiți ar fi dacă în sacul tău mare s-ar găsi câteva daruri și pentru ei. Și ca să nu le încurci mărimile la ghetuțe sau jucăriile pe care și le doresc, să știi că ne-au trimis nouă scrisorile lor. Uite cam ce ne-au scris: “Dragă Moș Crăciun, anul acesta îmi doresc să ne aduci multă sănătate, să treacă pandemia ca să ne putem întoarce la școală și câteva daruri”, “Dragă Moș Crăciun, sunt un băiețel foarte cuminte și deștept. Te aștept cu multă bucurie și sper să îmi aduci o pereche de ghete și o mașinuță cu telecomandă. Să știi că am împodobit bradul cu globuri și luminițe, special pentru tine!”, “Dragă Moș Crăciun, am fost un copil cuminte și ascultător. Ceea ce îmi doresc de la tine, în primul rând, este ca familia mea să fie sănătoasă și să mă poată crește mare. Dacă se poate, mi-aș dori multe jucării frumoase”, “Dragă Moș Crăciun, aș dori să îmi aduci o pereche de blugi groși și o geacă groasă. Mai am o surioară mai mică și te rog să îi aduci și ei tot asta”.

Știi că noi, împreună cu sute de brăileni, te-am ajutat și anul trecut, și acum doi ani, prin campania “Un înger de Crăciun”. Și din ce ne-au transmis oamenii inimoși din acest oraș, foarte mulți vor să se implice din nou și te anunțăm că poți conta pe noi și de data aceasta. Sigur ai văzut și tu, chiar dacă locuiești la Polul Nord, că nu ne-a fost ușor anul acesta, un an în care pandemia ne-a distanțat fizic. Dar, respectând regulile, credem că putem să le dăruim un strop de bucurie copiilor care ne-au scris. 

 

Cum se va desfășura campania “Un înger de Crăciun”

Pentru al treilea an consecutiv, cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” și Asociația “Pentru Adevăr” vor să se asigure că măcar Moș Crăciun va ajunge la cât mai mulți copii din județ. Cum? Simplu! Așa cum am scris și mai sus, dăm startul celei de-a treia ediții a campaniei “Un înger de Crăciun”, prin care vrem să le arătăm copiilor mai puțin norocoși, dar care au fost conștiincioși la școală, că Moșu nu i-a uitat. Campania se adresează și celor care doresc să dea o mână de ajutor Bătrânelului să ajungă și la casele mai puțin călduroase și luminoase...

Iar pentru că mai e puțin până la Crăciun, totul trebuie să meargă ceas. Deja “spiridușii” noștri au început pregătirile, au strâns scrisorile copiilor și au o listă lungă cu dorințe ce trebuie musai îndeplinite. Și anul acesta cea mai “grea” etapă a fost cea a lecturării scrisorilor, și asta nu pentru că cei mici nu au scris lizibil, ci pentru că printre rânduri au strecurat frânturi din suflețelele lor. Oricât de mult am căuta cuvintele cele mai potrivite pentru a descrie scrisorile, nu vom reuși să vă transmitem toată emoția pe care noi am simțit-o atunci când le-am citit. Le veți simți și voi când veți primi o scrisorică.

Iar acum să trecem la detaliile tehnice. Cine dorește să se implice în campania “Un Înger de Crăciun” va trimite un e-mail la adresa uningerdecraciun@gmail.com, în care își va scrie numele și datele de contact. Nu uitați să lasați un număr de telefon. “Spiridușii” vor răspunde e-mailului în ordinea sosirilor mailurilor și vor trimite o scrisoare a unui copil. Mulți dintre cei care ne-au scris au și frați/surori. Ne-am bucura dacă se va găsi un “înger” și pentru aceștia din urmă. La fel ca la celalte ediții, rugămintea noastră este să le dăruiți copiilor ce i-au cerut Moșului în scrisorică. Desigur, nu vă împiedică nimeni să le faceți oferiți și alte lucruri. Și nici Moșul nu se va supăra că îi vom căra noi sacul. Odată ce ați bifat tot de pe listă, puneți cadoul într-o cutie de carton. Nu împachetați cutia pentru că ne vom ocupa noi de asta.

Cadourile nu vor mai fi aduse la redacția “Obiectiv”, ci în noul “atelier”, situat pe Bulevardul Cuza. Veți primi în mail sau la telefon toate detaliile despre locația și zilele în care puteți aduce darurile atunci când veți solicita o scrisoare.

Din păcate, având în vedere contextul epidemiologic, anul acesta cadourile nu vor mai putea fi împărțițe de Moș Crăciun în cadrul unei serbări la Palatul “Lyra”. De aceea, vor merge noi, organizatorii campaniei, în zonele în care locuiesc copiii și le vom oferi cadourile. Vă asigurăm că toate darurile vor ajunge la prichindei.

Dacă, din anumite motive, există persoane care doresc să se alăture campaniei, dar timpul nu le permite să meargă la cumpărături, puteți face donații în bani și voluntarii noștri vor avea grijă să cumpere lucruri de care copiii au nevoie, astfel încât sacul Moșului să fie plin de cadouri. Donații puteți face și în contul Asociației “Pentru Adevăr”:

 

RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila.

 

În final, vă mai transmitem că și anul acesta ne bazăm pe voi, oameni frumoși și cu suflet mare, pentru a îndeplini toate dorințele copiilor ce ne-au trimis scrisori. Să le arătăm că ne pasă de ei și să ne implicăm așa cum am face-o pentru propriii copii. Magia Crăciunului va exista atât timp cât noi, adulții, vom avea grijă să o alimentăm mereu, iar flacăra speranței să nu se stingă niciodată în inimile acestor micuți.

 

Așadar, anul acesta, de Crăciun, și tu poți să fii un înger!

Fii îngerul care binecuvântează Crăciunul unui copil mai puțin norocos!

Îndeplinește-i dorința, oferă-i darul mult așteptat sau donează!

#impreunadecraciun

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro