Mergi la conţinutul principal
Campanie antidrog în şcolile din cartierul Nedelcu P. Chercea

“Tineret fără dependenţă!”

• DJST Brăila, în colaborare cu CPECA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, a iniţiat un nou proiect destinat elevilor de gimnaziu • peste 200 de elevi au fost informaţi în legătură cu efectele drogurilor şi “etnobotanicelor”

 

“Tineret fără dependenţă!”. Este numele unui nou proiect iniţiat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST), împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, mai precis şcoli situate în cartierul “Nedelcu P. Chercea” din municipiu.

Potrivit reprezentantului DJST Brăila, Nicu Pascu, zilele trecute, Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) şi Agenţia Naţională Antidrog (ANA) au realizat un protocol de colaborare în vederea diminuării consumului de droguri în rândul tinerilor. În baza acestui protocol, DJST Brăila a iniţiat mai multe acţiuni împreună cu specialiştii CPECA Brăila, îndreptate împotriva consumului nociv de stupefiante, care a luat amploare în ultimii ani. Proiectul “Tinereţe fără dependenţă!” este unul dintre acestea.

Astfel, potrivit sursei citate, în perioada 19-21 februarie 2020, nu mai puţin de 205 elevi şi 27 de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Nedelcu P. Chercea” şi Şcoala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila au participat la seminariile organizate de DJST şi de specialiştii de la Antidrog, cei prezenţi fiind informaţi în legătură cu tipurile de droguri licite şi ilicite, despre etnobotanice şi efectele consumului de stupefiante în rândul tinerilor. În acest scop, au fost prezentate materiale informative (filme, spoturi), afişe şi flyere, în funcţie de vârsta participanţilor la seminar, iar specialiştii Antidrog au răspuns întrebărilor formulate de tineri.

Proiectul “Tineret fără dependenţă!” va continua şi în luna martie, prin colaborarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro