Mergi la conţinutul principal

“Sublocotenent erou Ecaterina Teodoroiu” şi alte trei statui intră în reabilitare

• bugetul alocat de municipalitate este de aproape 150.000 lei, fără TVA • licitaţia este programată pentru săptămâna viitoare

 

Primăria Brăila a scos la licitaţie un contract, împărţit pe patru loturi, denumit “Execuţie lucrări la obiectivul de investiţii «Realizare şi reabilitare socluri şi statui în Municipiul Brăila»“, în cadrul căruia vor fi executate lucrări de reparaţii la statuia “Sublocotenet erou Ecaterina Teodoroiu”, amplasată pe b-dul Independenţei, în faţa Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, statuia “Victorie”, amplasată pe axul bulevardului Independenţei, la intersecţia cu str. G-ral Eremia Grigorescu, statuia “Hristo Botev”, amplasată în piata cu acelaşi nume, şi, în fine, statuia “Stegari” de pe bulevardul Independenţei la intersecţia cu strada Mihai Eminescu. Valoarea estimată a întreg contractului este de 146.711 lei, fără TVA, din care cea mai mare parte este alocată lotului 4, adică pentru statuia “Stegari” - 72.500 lei, în timp ce pentru statuia “Sublocotenet erou Ecaterina Teodoroiu” valoarea estimată este de 29.411 lei, statuia “Victorie” - 17.800 lei şi statuia “Hristo Botev” - 27.000 lei. Lucrările de reparaţii se vor efectua la nivelul componentelor artistice ale statuilor dar şi soclurilor acestora deoarece prezintă numeroase degradări precum fisuri, exfolieri, neomogenităţi ale patinei, vandalizări, precum şi depozite de murdărie, muşchi, licheni şi cianobacterii.

Firmelor interesate de acest contract li se solicită constituirea de garanţii de participare reprezentând 1% din valoarea estimată a contractului defalcat pe cele 4 loturi (Lot 1 de 294,11 lei, Lot 2 de 178 lei, Lot 3 de 270 lei şi Lot 4 de 725 lei). În ce priveşte capacitatea tehnică şi/sau profesională, în anunţul publicat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) se precizează că ofertanţii trebuie să facă dovada experienţei similare, în sensul că trebuie să prezinte lista principalelor lucrări realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani. Mai precis, vor prezenta informaţii aferente principalelor lucrări similare, în baza unuia sau mai multor contracte, în valoare cumulată de minim 29.411 lei (fără TVA) pentru Lot 1, Lot 2 - 17.800 lei fără TVA, Lot 3 - 27.000 lei fără TVA şi Lot 4 - 72.500 lei fără TVA.

Tipul procedurii anunţate este “Cerere de ofertă în Procedură simplificată, într-o singură etapă”, criteriul de atribuire stabilit fiind “preţul cel mai scăzut”.

Data limită de depunere a ofertelor expiră luni, 16 aprilie, ora 15.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro